Wie is de beste klusser in huis?

redactie 12 Sep 2019 Entertainment

Wij mannen beweren maar al te graag dat wij de beste klussers zijn in huis. Hout slijpen, boren, schuren en het maken van je eigen man-cave. Het is een echte mannenklus. Maar is dit wel zo? Drie kwart van de vrouwen vindt dat zij minstens even goed of misschien zelfs beter zijn in doe-het-zelf-klussen dan haar man. Weer een epische strijd tussen de seksen. Ook kun je natuurlijk gewoon een mannetje of vrouwtje in huren voor de klus. Hier op de redactie zoeken wij al snel contact met de mannen en vrouwen van elektrobode.nl. Op deze manier gaat er ten minste niks mis tijdens het klussen en schiet het ook een beetje op.

Gij of ik?

Een typisch ik ben beter, nee ik ben beter gevalletje. De seksen vliegen elkaar weer in de haren en willen graag hun gelijk halen. Wij voelen ons minder man als wij het klussen niet doen, maar vrouwen die simpelweg even goed of beter zijn irriteren zich hier dan weer aan. Want waarom zal je die eigenwijze aap, van wie je dan wel weer houdt, het werk laten doen als jij het beter kan. Dat lijkt ons niet zo gek, maar toch kan ons egootje dit vaak niet aan. Maar is dit wel zo erg? Bekijk het van de positieve kant. Jij trekt een biertje open en legt de voetjes omhoog, in plaats van dat jij weer een lamp vervangt. Is dit stiekem niet gewoon de droom van elke man? Een vrouw die zich gewoon zelf redt en lekker aan het klussen is. Ons hoor je dan niet klagen hoor.

Het bewijs

Wij toveren deze informatie natuurlijk niet zo maar uit de hoge hoed. De Britse doe-het-zelf- gigant B&Q heeft dit namelijk grondig onderzocht, waarbij zij 2.000 vrouwen hebben ondervraagt. Van de 60 procent die een relatie heeft, zegt een derde meer klusjes in huis te doen dan haar partner. We hebben het dan voornamelijk over schilderklusjes, behangen en het vervangen van een kapotte lamp. Maar toch de cijfers liegen er niet om. Wie vinden jullie de beste klusser in huis? Wij houden het neutraal en huren gewoon een mannetje of vrouwtje in.

Reageer op artikel:
Wie is de beste klusser in huis?
Sluiten