Day1 bezoekt de fabriek van Pininfarina en checkt ‘s werelds snelste hypercar

Jay-Jay Boske neemt in zijn nieuwe serie All Charged Up verschillende facetten van elektrisch rijden onder de loep en onderzoekt of het ook sexy kan zijn. In de laatste aflevering gaat hij samen met zijn Day1-kameraden langs bij het Italiaanse Pininfarina. Hier checkt hij ‘s werelds snelste supercar met maar liefst 1.900pk, wat een kanon!

Eerlijk is eerlijk, wij zouden de geur van benzine, verbrand rubber en het geluid van een dikke zescilinders ook maar moeilijk kunnen missen. Echter is het 2022 en moeten we ook is gaan kijken naar vette alternatieven. De Pininfarina Battista is er zo een. 1.900 pk, een 0-100 km/u in minder dan 2 seconden en een topsnelheid van 350 km/u.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DAY1 (@day1lifestyle)

Day1 op bezoek bij Pininfarina in Turijn

In de nieuwe aflevering besluiten de mannen ook de reis emissievrij af te leggen. Met zijn drieën reizen ze af naar het Italiaanse Turijn waar ze in totaal 20 uur over doen. Het is natuurlijk niet altijd even snel om met een elektrische auto ver te reizen. Om de 500 kilometer moeten ze één uur laden. In Nederland heb je dan ook de luxe dat je om de zoveel kilometer een snellaadpunt hebt. In het buitenland is dat soms wel anders en kan dit best tricky zijn. Verder is het natuurlijk wel lekker dat je niet meer hoeft te tanken en alleen zorgen moet maken om wat extra reistijd. Als je op vakantie gaat, moet dit in principe niet uitmaken. Die paar uur extra ben je ook kwijt als je moet in- of uitchecken op een druk Schiphol. Elektrisch rijden is zo slecht nog niet, volgens de mannen van Day1. Wij kunnen daar na het zien van deze nieuwe serie best inkomen en het ev-segment ook meer gaan waarderen.

Pininfarina Battista

De reis is natuurlijk leuk om te zien, maar de mannen gingen op reis met maar één doel: de Pininfarina Battista. Dit Italiaanse meesterwerkje wil jij sowieso ook op jouw oprit hebben staan. Hij kan dan wel wel elektrisch zijn, maar met deze specs en dit uiterlijk kan je niet anders stellen dan dat elektrisch rijden ook sexy kan zijn. Het is de belichaming van traditioneel Italiaans vakwerk gegoten in een modern jasje. De video check je hieronder.

Reageer op artikel:
Day1 bezoekt de fabriek van Pininfarina en checkt ‘s werelds snelste hypercar
Sluiten