David Beckham over opnames Netflix serie: ”Wat een horror”

De serie over David Beckham staat alweer twee weken op Netflix, de shots van Davids eigen Spice Girl hebben we inmiddels op alle socials voorbij zien komen. Uiteraard wordt de serie goed ontvangen (vandaag weer de nummer 2 van Netflix), want wie wil er geen inkijkje op het flamboyante leventje van de Beckhams? David doet zelf een boekje open over de serie, want echt lekker is het niet, om twee jaar lang gevolgd te worden.

De serie leek in eerste instantie niks voor de verlegen Beckham, hij haat het geven van interviews en praat helemaal niet graag over zichzelf. Door al het gedoe met de media rondom zijn carrière, maar ook privé leven had de voetballer zijn twijfels bij een vierdelige documentaire over zichzelf. Zijn vriend Leonardo DiCaprio gooide hem echter even flink voor de bus, hij benaderde de held van een regisseur Fisher Stevens. Voor we het door hadden begonnen de camera’s te draaien en was de productie gestart.

@theindy100 Victoria Beckham thought she was working class but David came in with the fact check. #viral #davidbeckham #victoriabeckham #poshspice #netflix ♬ original sound – Indy100

Twijfels en marteling

Ondanks dat Beckham begon met de nodige vraagtekens rondom de documentaire en hij de productie soms een marteling vond, is hij blij met het resultaat. ”Het klopt dat ik erg over de documentaire heb getwijfeld”, vertelt Beckham openhartig tijdens een interview. De cliché ”Ik hou niet van terugblikken, ik kijk liever vooruit.” kwam ook voorbij. Een logischere verklaring vinden wij ”Er is in de loop der jaren namelijk veel over mij geschreven, ook veel onzin. Dit leek me de uitgelezen kans om voor één keer míjn kant van het verhaal te vertellen.”

”Het opdiepen van pijnlijke herinneringen was niet altijd even leuk. Daarbij ben ik twee jaar lang geïnterviewd. Dan keek ik in mijn agenda en zag ik staan: deze week vijf uur interviews met Fisher Stevens. Argghh, wat een horror!”

Ruzie

Dat het leven van een superster niet altijd over rozen gaat, weten we onderhand wel. In de serie blikt David terug op de ruzie met Sir Alex Ferguson, waardoor dit statement weer eens extra bevestigd wordt. ”Toen ik beter en bekender werd, ging het mis. Ik trouwde een Spice Girl en werd wereldberoemd. Door mijn faam en ‘sterallures’ vond Ferguson dat mijn focus verdween en dat ik van iedereen vervreemdde. Van Manchester United, het nationale elftal en zelfs van heel Engeland. Eén van ons moest het veld ruimen en dat was ik. Nee, mijn beslissing was het niet. Ik heb altijd bij United willen blijven.” Deze ruzie is nooit echt uitgesproken, pas in de docu hoort hij Ferguson voor het eerst vertellen wat hem dwars zat.

Bron: Instagram

Mentale problemen

Maar ook mentaal is Beckham niet altijd even stabiel, tijdens het WK in 1998 pakt de jongen die de wereld aan zijn voeten heeft een domme rode kaart. Wanneer zijn Engelse team na de strafschoppen het WK uitvliegt, wordt de schuld door zijn toenmalige coach zonder pardon in zijn schoenen geschoven. ”The Daily Mail had een dartbord met mijn gezicht erop afgedrukt, een pub in Londen knoopte een pop met mijn afbeelding op en er werd bij mij thuis ingebroken. Sommige mensen spoorden me zelfs aan naar een ander land te verhuizen. Het was een verschrikkelijke periode.”

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)


In de serie onthult ex-Spice Girl Victoria ook dat de Engelsman klinisch depressief was. ”Ik at niet meer, ik sliep niet meer, ik zat er helemaal doorheen… Maar toegeven dat ik me slecht voelde, deed ik niet. Ik ben opgevoed door een vader met een ouderwetse arbeidersmentaliteit. Als ik me wel eens down voelde, zei hij altijd dat ik me niet moest aanstellen.” Wat Beckham doet om de huidige spelers te helpen? ”Regelmatig afspreken met ze, en een luisterend oor bieden”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)

Reageer op artikel:
David Beckham over opnames Netflix serie: ”Wat een horror”
Sluiten