5 datingtips die jou gaan helpen om te scoren in the game of love

We trekken de deur van september achter ons dicht, dus de zomervakantie ligt nu wel echt definitief achter ons. De donkere dagen staan weer op de stoep en dan is het wel lekker als je tegen een leuk meisje aan kan kruipen. Seksuoloog Chloé de Bie is namens datingapp Fruitz zo vriendelijk om wat datingtips te delen die jou moeten gaan helpen in het spel der verleiding. 

Ja, waar moet je allemaal op letten horen wij jou denken. Chloé de Bie legt het allemaal even extra uit. Van tips over het afstappen op die ene parel tot tips over goed oogcontact en lichaamstaal. Zo houden we je extra scherp.

Tip 1: Durf en zet die eerste stap

Moet je voorstellen, je loopt weer na een lange dag college op de campus, het was niet helemaal je dag. Tot dat ene moment, spot precies die ene, ja die ene die je op Fruitz hebt gespot. Twijfel niet, maar jouw dag krijgt de ultieme wending als direct op die persoon afstapt. In ieder geval nooit langer wachten dan drie seconden. Snel handelen straalt vertrouwen uit. We vallen allemaal op iemand die weet wat ‘ie wil, of niet dan? Zie het positief, zie het als een kans om jezelf te laten zien en schud die goede openingszin uit je mouw.

Tip 2: Maak het magische oogcontact

Next step is, uiteraard, het maken van oogcontact. Daar heeft Chloe een schitterend woord voor, creëer de flirtdriehoek voor jezelf. Eigenlijk is het best simpel: eerst kijk je even naar het linkeroog, dan naar het rechteroog en daarna laat je je blik zachtjes afdwalen naar die mooie mond van de ander. En vergeet niet om even te glimlachen voordat je weer wegkijkt. We noemen dit “cruisen” alsof je op een romantische joyride bent. Een subtiele manier om te laten zien dat je interesse hebt, zonder dat je ook maar iets hoeft te zeggen.

Tip 3: Spreek met de juiste body language

Als er iets is wat letterlijk de dans uitmaakt is het je lichaamstaal wel. Dus wil jij die dans uit wil maken op de dansvloer, ben vooral open en zelfverzekerd. Zo vergroot je direct je aantrekkingskracht. En niet alleen voor jezelf, door een open houding vergroot je ook de moed bij een ander om je aan te spreken. Dubbel winnen dus.

Tip 4: Toon oprechte interesse

Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop, maar niet zo ver dat je klinkt als een of andere rechercheur die een zaak oplost. Het draait vooral om oprecht geïnteresseerd zijn in de ander. En als dit allemaal een beetje te spannend klinkt, en je klapt een beetje dicht, kan je altijd nog even teruggrijpen naar de Fruitz-app. Het is misschien minder persoonlijk, maar het maakt de drempel wel lager. Wie weet, kun je later altijd nog een keer in het echt afspreken. Uiteindelijk zal je die brug wel overgaan.

Tip 5: Big smile, lachen en flinke dosis humor

Positiviteit en humor zijn echt het geheime sausje om die romantische vonken te laten vliegen. Ook onderzoek heeft laten zien dat mensen die vaak lachen als aantrekkelijker worden gezien. Het maakt je super toegankelijk en brengt zo’n relaxte, leuke vibe met zich mee. Succes!

Reageer op artikel:
5 datingtips die jou gaan helpen om te scoren in the game of love
Sluiten