Datingavontuur van Melle: “Tijdens de gesprekken via de app werden er al wat ondeugende plaagstootjes uitgedeeld”

Redactie 4 Oct 2019 Entertainment

Een tijdje geleden spraken we Melle over zijn avontuur op datingsite Lexa. Hij maakte een account aan om zich onder te dompelen in de wondere datingwereld. Inmiddels zijn we een paar weken verder en zijn wij heel nieuwsgierig naar de vorderingen. Nou, dat loopt als een tierelier kunnen we je vertellen! “Na het etentje hebben we nog een filmpje gekeken op Netflix, misschien kun je de rest zelf wel invullen.”

Melle! We spraken je een paar weken geleden. Hoe gaat het met je datinglife op Lexa?
Het gaat heel lekker! Ik moet zeggen dat gesprekken minder snel doodlopen, omdat je veel meer over elkaar interesses weet. Dus je hoeft niet die standaard gesprekjes met vragen als ‘Wat doe je voor studie of voor werk’ te houden. Je hebt direct aanknopingspunten voor een chill inhoudelijk gesprek. Op andere datingsapps probeert iedereen heel grappig, gevat en cynisch te zijn, hier is dat minder. Dat vind ik juist wel relaxed, aangezien ik het wel gehad heb met het vluchtige en op zoek ben naar iets serieus.

Je gaf aan goed te gaan rondkijken. Hoe is dat gegaan?
Ik heb heel goed rond gekeken, haha. Ik heb echt veel leuke vrouwen gezien en ook interessante en gezellige gesprekken gehad. Mensen zitten er niet voor de fun op, maar zijn oprecht op zoek naar liefde. Ik ben zelfs al op twee dates geweest.

Zo dan! Hoe ben je tot die dates gekomen?
Ik heb met zo’n 10 a 15 vrouwen leuke gesprekken gehad. Maar je weet zelf hoe dat gaat: met de een klikt het beter dan met de ander. Ze kan er nog zo leuk uit zien, maar soms bloeden gesprekken gewoon dood of heb je gewoon niet zoveel gemeen. Dan houdt het op. Met deze twee vrouwen had ik een hele oprechte, leuke klik. Soms moet je echt je best doen om gesprekken gaande te houden, maar bij deze twee vrouwen ging de communicatie vanzelf.

Hoe verliepen de dates?
De eerste was heel gezellig. We zijn naar de TonTon club in Amsterdam geweest. Je kunt er wat drinken, maar je hebt ook iets te doen waardoor er niet snel awkward stiltes zullen vallen. Zo tegenover elkaar zitten en een drankje zitten word ik altijd een beetje kriebelig van.

Hoe was ze in het echie?
Het was supergezellig. Ze was ook wat ik mij ervan voorstelde, dat wisselt natuurlijk ook wel eens. Maar uiteindelijk ontbrak de echte spanning tussen ons. Op de avond zelf concludeerden we eigenlijk al dat we goede vrienden zouden kunnen zijn. Op persoonlijk vlak klikte het goed, maar het was niet dat we de kleren van elkaars lijf wilde scheuren. Een vervolg in de vorm van een echte date zagen we daarom allebei niet zo zitten.

Dat kan gebeuren natuurlijk. Hoe verliep de tweede?
De tweede die was echt heel leuk. Ik hou veel van koken en ik wist dat we daarin een match hadden, dus ik heb haar uitgenodigd bij mij thuis om voor haar te koken. Dat vond ze een heel leuk plan en zo geschiedde.

Zo dan!
Ja normaal zou ik dat eerlijk gezegd niet zo snel doen, dat is meer voor de tweede of derde date. Maar ik had een goed gevoel bij haar en zij vond het ook leuk. Het was echt een supergezellige avond. Na het etentje hebben we heel lang gepraat en daarna hebben we nog een filmpje gekeken op Netflix. Misschien kun je de rest zelf wel invullen,.

Haha, je hebt er direct werk van gemaakt?
Als eerst Netflix komt weet je zelf wel wat de chill is toch, haha! Nee maar tijdens de gesprekken via de app werden er al wat ondeugende plaagstootjes uitgedeeld, dus er was al enige spanning opgebouwd. Dat maakte de stap om haar te zoenen bijvoorbeeld ook wat makkelijker, dat kan soms toch wel een dingetje zijn.

Yes, herkenbaar. Maar wat heb je voor wereldmaal gekookt dan?
Gnocchi met een schuimpje van krab. Dat is mijn signature dish. Werkt altijd!

Aight, netjes. Wat vind je zo leuk aan haar?
Ze ziet er allereerst echt knap uit. Ze heeft een goede kledingsmaak en is gewoon een toffe, relaxte chick. Wat ik daarnaast belangrijk vind bij een vrouw is dat ze ook een eigen leven hebben. Zij heeft allerlei verschillende vriendengroepjes, ze doet aan yoga en hardlopen en druk bezig met een carrière bij een tof bedrijf in de marketing. Dat zijn allemaal pluspunten bij mij.

Lekker man! En zit er een vervolgdate?
Zeker weten. Die is diezelfde nacht al gepland zelfs. We zijn allebei wel party-gangers, dus we hebben samen kaartjes gekocht voor een ADE-feest. Maar daarvoor zie ik haar ook nog wel hoor.

Klinkt goed allemaal. Heb je nu nog meerdere vissen in de vijver zwemmen of focus je je nu alleen op haar?
Ik focus me nu alleen op haar. Mocht het ‘m uiteindelijk toch niet worden dan kijk ik weer op Lexa. Ik ben nu al paar jaar vrijgezel en ben nu wel echt toe aan een vriendin in plaats van het losse gescharrel.

In hoeverre heeft de datingsite je geholpen met het vinden van dates?
Ik heb het niet per se nodig, maar Lexa helpt je wel echt om er werk van te maken. Als je het bijvoorbeeld spannend vindt om met iemand op date te gaan dan helpen ze je daar goed bij om de eerste stap te zetten, met bijvoorbeeld de events. Daarom heb ik het al aan een vriend van mij aangeraden.

Mooi zeg, nou heel veel succes en we zien de invite voor de bruiloft wel in de bus vallen! Zelf op zoek naar de liefde? Schrijf je dan in op Lexa.nl en ga het online dating-avontuur aan.

 

In samenwerking met Lexa

Reageer op artikel:
Datingavontuur van Melle: “Tijdens de gesprekken via de app werden er al wat ondeugende plaagstootjes uitgedeeld”
Sluiten