Crabwalkende Danelo Cavalcante ontsnapt uit de Amerikaanse gevangenis

Waar al die jaren gamen en films kijken wel niet goed voor zijn. Jullie hebben vast ook wel eens na het kijken van Prison Break gedacht, dit kan ik ook. Van Alcatraz tot de Penitentiaire Inrichting Vught, er is altijd wel een manier om buiten te komen. Danelo Cavalcante is de schurk die op spectaculaire wijze laat zien hoe hij hierover denkt.

Voortvluchtig

Nieuwe beelden laten zien hoe een gevaarlijke moordenaar uit de gevangenis in Pennsylvania ontsnapt. De 34-jarige Braziliaan is nu al een week op de vlucht sinds hij is ontsnapt uit de Chester County gevangenis. Hij is tot levenslang veroordeeld nadat hij zijn ex-vriendin heeft vermoord. Hij wist door middel van de “crab walk” twee muren te beklimmen die gescheiden waren door een gang van 1,5 meter breed. Zijn ontsnapping gaat momenteel ook viral in zijn thuisland Brazilië, waar hij ook wordt gezocht omdat hij daar ook iemand zou hebben vermoord.

Klopjacht

Volgens de Amerikaanse autoriteiten zit Cavalcante in een dichtbebost gebied waar je makkelijk de weg kwijt raakt. De politie heeft helikopters ingezet om een ingesproken audioboodschap van zijn moeder af te spelen, in de hoop dat hij zich gewoon overgeeft. Er staat een beloning van 20k klaar, voor degene die de informatie geeft die tot zijn arrestatie leidt.

Crab climb

Een spectaculaire manoeuvre waarbij je als krab omhoogklimt door de muren links en rechts van je te gebruiken (denk aan een steeg). Door steeds een beetje omhoog te schuiven kom je best makkelijk boven. Ooit gedaan? Wij ook nog niet. Na de vorige ontsnapping had de gevangenis wat prikkeldraad geïnstalleerd om de gevangenis potdicht te maken, maar dit was duidelijk niet effectief genoeg. Hadden wij ze ook wel kunnen vertellen. Voor de mannen die de “Crab Climb” een keer willen proberen, hier een filmpje dat het haarfijn uitlegt.

Reageer op artikel:
Crabwalkende Danelo Cavalcante ontsnapt uit de Amerikaanse gevangenis
Sluiten