Matt Damon en Ben Affleck werken weer samen aan nieuwe film The Last Duel

redactie 24 Jul 2019 Entertainment

22 jaar nadat Matt Damon en Ben Affleck hun uiterst succesvolle samenwerking bekroonden met een Oscar voor hun eigen film Good Will Hunting hebben de twee topacteurs besloten de handen wederom ineen te slaan voor hun nieuwe film The Last Duel.

Voor hun nieuwe mogelijke meesterwerk werken ze samen met regisseur Ridley Scott, die verantwoordelijk was voor de legendarische kraker Gladiator, en actrice Nicole Holofcener. Deze talentvolle dame werd genomineerd voor een Academy Award voor haar bijdrage aan het script van Can You Ever Forgive Me?. Met zulk zwaar geschut belooft The Last Duel een visueel spektakel te worden.

De film speelt zich af in de 14e eeuw en vertelt over een veteraan die na jaren oorlog voeren eindelijk terugkeert naar zijn vaderland Frankrijk. Hier komt de soldaat erachter dat zijn vrouw is verkracht door een goede vriend hem. Maar niemand in zijn thuisplaats gelooft de beschuldiging zijn echtgenote waardoor de man met zijn handen in het haar zit. Radeloos als de veteraan is, besluit hij af te reizen naar de koning van Frankrijk om toestemming te vragen een duel aan te gaan met zijn goede vriend om hun geschil letterlijk uit te vechten.

Het script leest als een heerlijke ridderroman met een duister randje. Eerder werkten Damon en Scott al samen aan het epos The Martian. Het is nog niet bekend wanneer de opnames starten en welke rollen Affleck en Damon onderling verdelen, maar wij kijken reikhalzend uit naar de eerste trailer!

 

 

Reageer op artikel:
Matt Damon en Ben Affleck werken weer samen aan nieuwe film The Last Duel
Sluiten