Deze custom Dodge Challenger uit 1970 heeft 2.500 pk onder de motorkap

Ze zeggen toch vaak dat ‘Aussies’ de gekste zijn. Nou dat klopt. Deze Australische tuner heeft deze oude Dodge Challanger uit 1970 namelijk omgetoverd in een absoluut vermogensbeest. Met 2.500 pk onder de motorkap heeft deze waggie meer vermogen dan een Bugatti Chiron en een Lamborghini Aventador bij elkaar. Madness!

Vermogen en nog meer vermogen

Je kan nooit genoeg vermogen hebben volgens Robert Zahabi. Dat maakt hij met deze getunde Dodge wel duidelijk. Hij pleurt er namelijk zoveel vermogen bij op dat we zelfs een klein beetje bang worden. Hij transformeerde deze iconische ‘muscle car’ in een absolute unit die de naam ‘Havoc’ krijgt.

Onder de kap vind je een indrukwekkende volledig aluminium 9,4-liter, groot blok HEMI V8 te met verbeterde, boringen, kleppen en koppen. Dankzij extra aspiratie van een F3R ProCharger-supercharger, zorgt de motor voor een werkelijk krankzinnige 2.500 pk.

Dikke versnellingsbak

Robert had geen zin in een transmissie met dubbele koppeling en een tweecijferige versnellingsbak, maar koos ervoor om te kiezen voor een T-56 handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze wordt ook gebruikt op andere krachtige voertuigen zoals de Dodge Vipers uit de jaren 90 en de Chevrolet Camaro’s.

Droomauto

We kunnen nog wel even doorgaan, maar niks verkoopt de auto zo goed als de beelden en het geluid. Neem dan ook snel even een kijkje.

Reageer op artikel:
Deze custom Dodge Challenger uit 1970 heeft 2.500 pk onder de motorkap
Sluiten