Wat doe je als je het cruiseschip mist? Erachteraan natuurlijk

Wij balen al als onze intercity richting Amsterdam uitvalt. Maar goed, hier komt er na een halfuur gewoon nog een van. Met cruiseschepen ligt dit toch net iets gecompliceerder. Daarvan gaat er over het algemeen niet één van om het half uur. Hier kwamen acht vakantiegangers achter toen ze hun cruiseschip van Norwegian Cruise Line hadden gemist.

En wat doe je dan als je de boot gemist hebt? Precies, erachteraan reizen door zes verschillende Afrikaanse landen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Na een lange reis konden ze nog steeds het schip niet betreden, dit keer door de omstandigheden van de zee.

Duur geintje

Al dat reizen is natuurlijk niet gratis, maar geen cent werd aan de vakantiegangers vergoed. De mensen hadden de last call van de cruise gemist omdat ze bezig waren met een tour door het Afrikaanse São Tomé die uit is gelopen. De tourgids had volgens de toeristen wel aangegeven dat zijn groep later dan gepland terug zou zijn in de haven. Desondanks heeft de kapitein besloten de toeristen niet meer aan boord te laten en weg te varen. De paspoorten van de gestrande groep zijn overhandigd aan de lokale havenpolitie die het voor de rest moest afhandelen.

Helse reis

Om bij de volgende haven het schip weer te kunnen betreden is de groep van acht passagiers door zes Afrikaanse landen gereisd. Dit ging niet zonder slag of stoot. Een deel van de groep is namelijk op leeftijd. Ook zit er een zwangere vrouw bij en is er een iemand die met hartproblemen kampt en momenteel geen medicijnen kan innemen. Toen ze de haven van Gambia hadden bereikt stond er overigens nog een teleurstelling te wachten; het schip kon niet aanmeren omdat het eb was. Vandaag staat er op de planning dat het schip in Senegal aanmeert, de gestrande passagiers proberen daar weer aan boord te geraken.

Reageer op artikel:
Wat doe je als je het cruiseschip mist? Erachteraan natuurlijk
Sluiten