Commando worden? Deze app stoomt je klaar voor de groene baret

redactie 23 jun 2016 Entertainment

Commando worden is de ultieme jongensdroom, maar zoals ze bij het KCT zelf zeggen: velen zijn geroepen, weinigen zijn uitverkoren. Dat blijkt onder meer uit het uitvalpercentage tijdens de Kennismakingsdagen van het Korps Commando Troepen. Soms door fysieke gebreken, maar ook vaak genoeg door een gebrek aan doorzettingsvermogen, intelligentie, betrouwbaarheid, wilskracht en integriteit. De belangrijkste spier van de commando zit immers tussen zijn oren.

Kun jij de meest uitdagende baan ter wereld aan?

Toch heeft het behalen van de commando-opleiding weinig te maken met uitverkoren zijn. Sterker nog: je hoeft er echt geen superman voor te zijn. Superman word je namelijk pas als je na lang zwoegen de groene baret op je hoofd mag zetten. Een goede voorbereiding is echter wél vereist. De sleutel van het succes ligt dan ook in een combinatie van rust, gezonde voeding en de nodige beweging, want wie fit en fris aan de start van de Kennismakingsdagen verschijnt, heeft een goede kans van slagen.

Om je daarmee op weg te helpen, heeft het KCT een speciale trainingsapp gemaakt en die willen wij je graag aanraden. De app, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android, biedt je trainingen die de perfecte voorbereiding vormen op de Kennismakingsdagen. Het trainingsschema in de app is intens, leerzaam en erg gevarieerd. Zes weken lang word je opgewerkt naar een stevige basisconditie. Dit gebeurt aan de hand van een set heerlijke trainingen, zoals duurloop, krachttraining, zwemmen en interval. Zelfs voor de beginners onder ons is de app geschikt, want er staan bij de krachttrainingsoefeningen video’s van hoe je deze naar behoren uitvoert. Naast trainingsschema’s vind je ook mentale uitdagingen in de app. Deze zijn bedoeld om je een beeld te geven van de eigenschappen die van een cursist in spé worden verwacht.

De app is niet alleen handig om fitter te worden, maar geeft je ook een realistisch beeld van jouw fysieke én mentale niveau. Dankzij de app weet je precies of je klaar bent voor een nieuw avontuur bij de Special Forces van de Koninklijke Landmacht, of dat je beter nog even flink door kunt trainen.Op naar de Kennismakingsdagen!

Iedereen die zich bezighoudt met sport, weet dat een combinatie van voeding, rust en beweging een heilige succesformule vormt. Ook daar hebben ze bij het KCT aan gedacht, want je leert in de app ook hoe je blessures kunt voorkomen, wanneer je rustmomenten moet inbouwen en welke voeding je het beste kunt eten. Kortom: een compleet overzicht waarin je alles krijgt aangereikt wat nodig is om aan de commando-opleiding te beginnen. Benieuwd of jij mans genoeg bent voor een job als Special Forces Operator? Download dan hier de app, doorloop het zes weken durende trainingstraject en ga de uitdaging aan op de Kennismakingsdagen!Ook geschikt voor fitboys zonder KCT-ambities
Ook voor de mannen die geen commando willen of kunnen worden, is deze app ideaal. Fit worden willen we immers allemaal en de app biedt je een volledig overzicht van hoe jij dat op effectieve wijze kunt bereiken. Trainen als een commando; wie wil dat nu niet!

Reageer op artikel:
Commando worden? Deze app stoomt je klaar voor de groene baret
Sluiten