Coldplay komt waarschijnlijk volgend jaar met een ‘verrassend nieuw album’

redactie 15 nov 2018 Entertainment

Die gasten van Coldplay zijn drukke baasjes. Zo draaide gisteren de docu ‘A Head Full of Dreams’ in een aantal Nederlandse bioscopen en komt er binnenkort een live-album uit. De heren zijn nu alweer aan het nadenken over de volgende plaat die misschien in 2019 al uit moet komen. 

Mat Whitecross is een goede vriend van de band. Deze dude bevestigde tegenover NME dat de band bezig is met een nieuw album. Inhoudelijk kon hij nog niet zoveel zeggen over het achtste album wel zei hij: ”I’m sure whatever they do next will surprise people.” Wel claimde hij dat hij al een aantal dingen gehoord had, tevens filmde hij Chris Martin en consorten terwijl ze aan het praten waren over het album, volgens hem gaat het heel interessant worden.

Docu

Want filmen doet deze gast graag. Hij is ook het brein achter de docu ‘A Head Full of Dreams’. Deze docu blikt terug op 20 jaar Coldplay. Hoewel de nadruk ook wel op de laatste grootte tour van de band wordt gelegd. Het vorige album heeft namelijk dezelfde titel als de documentaire.

Het oude Coldplay

Het vorige album was eigenlijk lang niet zo goed als het werk van vroeger. De focus is verschoven naar de wat meer vrolijkere liedjes met simpelere teksten. Da’s op zich zonde, want ze kunnen het absoluut nog wel. Zo brachten zo vorig jaar de E.P. Kaleidoscope uit, hier horen we de oude Coldplay weer een beetje terug. Lekker nummertje. Een album in deze stijl, dat zouden wij op zich wel heel vet vinden.

Er zijn geruchten dat Coldplay volgend jaar een aantal festivals gaat doen. Een festival in Mexico is er al helemaal zeker van dat Coldplay komt spelen. Of Nederland daar ook bijzit, dat weten we nog niet. Maar het zou wel heel tof zijn.

Live cd

Er komt net voor de feestdagen een groot live-pakket uit van de band. Het volledig opgenomen concert in Buenos Aires staat er in ieder geval op, zowel op cd als op dvd. Daarnaast zit de docu er ook bij, zo is het hele feestje compleet.

Reageer op artikel:
Coldplay komt waarschijnlijk volgend jaar met een ‘verrassend nieuw album’
Sluiten