De nieuwe Call of Duty heeft geen Zombies mode

Slecht nieuws voor de liefhebbers van de populaire Zombies-mode in Call of Duty. De nieuwe game zal hier namelijk niet langer over beschikken. Jacob Minkoff van Infinity Ward heeft dit in een interview bevestigd. 

Reden hiervoor zou zijn dat de nieuwe Call of Duty erg realistisch gaat worden. Hieraan zombies toevoegen zou dan ook erg botsen en niet praktisch zijn. Minkoff vertelde dit tegen Playstation Lifestyle. “We proberen een authentieke, realistisch voelende wereld te maken. We hebben dan ook niet de flexibiliteit om iets als Zombies in het spel te stoppen.”

Niet zoals Treyarch

Minkoff vervolgde zijn uitleg met een vergelijking met Treyarch: “Omdat zij meer focussen op een superhelden ervaring kunnen ze veel makkelijker dit soort arcade gameplay in hun games verwerken.”

Input matchmaking

De nieuwe CoD beschikt bovendien over crossplay: gamers met een Xbox, PC of Playstation zullen allemaal tegen elkaar kunnen spelen. Deze nieuwe mode zal werken zoals dat ook gaat in Fortnite. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van input matchmaking. Dit houdt in dat spelers alleen samen kunnen spelen als ze allemaal een controller gebruiken. Hierdoor wordt voorkomen dat PC-gamers met hun toetsenbord en muis veel accurater kunnen schieten en dan in een lobby met console-gamers terechtkomen.

Consistentie

Call of Duty: Modern Warfare zal daarnaast erg consistent worden. Waar vroegere CoD-games grote verschillen hadden tussen de verschillende modes zal het nu veel meer een groot geheel zijn. De wapens zullen namelijk hetzelfde voelen of je nu in singleplayer of multiplayer zit. Ook kun je je personage verder ontwikkelen, killstreaks unlocken en je level verhogen in elke mode van de game. De tijd die je aan de singleplayer besteedt zal dus minder als tijdverspilling voelen omdat je tegelijkertijd ervaring opdoet voor de multiplayer.

Battle royale mode?

Voorlopig is nog onbekend of er ook een battle royale mode in de nieuwe CoD zal zitten. Afgelopen jaar maakte deze spelmodus zijn debuut in Black Ops 4, maar omdat deze nieuwe CoD een uitgebreide campaign zal hebben wordt het mogelijk weer geschrapt.

Reageer op artikel:
De nieuwe Call of Duty heeft geen Zombies mode
Sluiten