Classic Recreations maakt een monster van 1969 Ford Boss 429 Mustang

Redactie 14 Aug 2019 Machines

Je kan niet haten op een Ford Mustang uit 1969. We kennen werkelijk niemand, die dat geen mooie auto vindt. Nu we het er toch over hebben, kijk deze parel van een American muscle car eens effe. Heel veel dikker dan dit ga je ze niet vinden.

Als we wat specifieker zijn, dan hebben we het hier over een 1969 Ford Boss 429 Mustang. Mocht je op zoek zijn naar een origineel in goede staat, dan achten we de kans niet zo groot dat je slaagt. Gelukkig is dat Classic Recreations, die net deze officialy-licensed versie van die auto hebben onthuld. Laat die originele maar zitten, wij nemen deze wel.

815 pk

 De muscle car is een gerestaureerde ’69 Mustang, maar dan in een spiksplinternieuw jasje. Onder de kap is het gewoon 2019, want daar ligt een kakelverse, monsterlijke 815 pk sterke motor in. Andere aanpassingen zijn de versnellingsbak, nieuwe Michelin Pilot Sport banden, een audio systeem van Kicker, stoelen van TMI, een custom console en ja, zelfs airconditioning. En dat alles afgetopt in het superbrute Vengeance Black. Wauw, gewoon wauw.

Prijskaartje

Het zal je niet verrassen dat je flink in de buidel mag tasten voor deze bad boy, want de vraagprijs begint bij 209.000 dollar. Exclusief invoerrechten en bijkomende BPM, dus dat wordt een behoorlijke hap uit je portemonnee. Mocht je desalniettemin interesse hebben, dan kun je hier verder rondneuzen. Meer Mustang, check hier onze video met de Mustang Bullit.

 

Reageer op artikel:
Classic Recreations maakt een monster van 1969 Ford Boss 429 Mustang
Sluiten