3 steden die je moet bezoeken in Spanje naast Barça en Madrid

Redactie 11 Jul 2019 Entertainment

Een vakantie naar Spanje is altijd een goed idee. Jezelf even onderdompelen in het mediterrane leven kan je nooit slechter van worden. Beetje koude cervesas naar achter klokken en een jamonnetje tjappen, daar wordt onze innerlijke Bourgondiër wel blij van. Je kan natuurlijk kiezen voor een tripje naar Barcelona of Madrid , maar er is zoveel meer moois waar je uit kunt kiezen. Wij delen onze favorieten.

Foto: Flickr

Malaga

In het zuiden van Spanje zitten een hoop pareltjes verborgen en een van de lekkerste steden is wat ons betreft Malaga. Overdag kun je lekker op het strand hangen, ’s avonds struint je door de kleine straatjes langs de terrasjes en barretjes. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de jachthaven waar de rich bastards hun jacht hebben liggen. Ook wel nice is om het fort Alcazaba te beklimmen waar je een vet uitzicht hebt over de stad. Vliegtickets Malaga zijn bovendien goed te doen, vaak kun je voor een gunstige prijs tickets op de kop kloppen.

Foto: Pixabay

Valencia

Niet alleen een van de mooiste steden van Spanje, maar wat ons betreft ook van heel Europa. De stad heeft alles wat je te wensen hebt. Een prachtig historisch centrum, een bruisend nachtleven, een gigantisch strand en een hypermodern complex vol futuristische gebouwen. Daarnaast is het de stad van de paella, doe er je voordeel mee. Als je de trip echt compleet wil maken dan boek je er een wedstrijdje Valencia bij, want Estadio Mestalla is een van de tofste stadions uit de Primera División. Aankomend seizoen staat Oranje-sluitpost Cillessen onder de lat, dus dat maakt het nog eens extra leuk.

Foto: Wikipedia

San Sebastián

In Baskenland ligt de culinaire hoofdstad van Europa, want geen stad telt zoveel Michelin sterrenrestaurants als San Sebastián. Dat is eigenlijk al reden genoeg om een tripje naar Noord-Spanje te boeken, maar ook buiten het gastronomische walhalla is dit een juweel van een stad. Het ligt pal aan zee waardoor je ook hier een chille combi kunt maken tussen stad en strand. Verder is de regio een geliefde uitvalsbasis onder de surfers, want de golven zijn hier bijzonder goed.

Reageer op artikel:
3 steden die je moet bezoeken in Spanje naast Barça en Madrid
Sluiten