Review: nieuwe soundbar CINEBAR LUX van Teufel is een must have voor je woonkamer

Ben jij op zoek naar een nieuwe geluidsinstallatie voor in huis? Dan hebben wij goed nieuws voor je. De nieuwste soundbar CINEBAR LUX van Teufel is subtiel, onopvallend en past in elke moderne woonkamer. De soundbar beschikt namelijk over de nieuwe Dynamore Ultra en Dynamore 3D geluidstechnieken. Dat klinkt supersonisch, maar wat betekent dit? Wij mochten ‘m voor je reviewen. 

Dun, onopvallend maar explosief

Het geluid uit de box wordt via zijwaarts gerichte drivers horizontaal verspreid. Verder zorgt de naar het plafond gerichte drivers voor een verticaal verbreed geluid. Kortom: driedimensionaal geluid dat elke hoek van de kamer domineert en dat in een mooie compacte verpakking. Een makkelijker ontwerp is er niet te vinden. De CINEBAR LUX hoeft alleen maar op de tv worden aangesloten en voor de slimmeriken onder ons natuurlijk ook op de stroomvoorziening. Met de nieuwe technologieën aus Deutschland haal jij de ultieme geluidsbeleving in huis. Bekijk een film in bioscoopstijl of gooi de dikste party met knalharde muziek. Neem bijvoorbeeld de dikke beats van Khalid (Better-Khalid). De soms zware baslijn in zijn tracks gedijt zelfs op maximaal volume uitstekend. De buren zijn niet meer veilig. De Dynamore-technologie kan op elk gewenst moment door de afstandsbediening worden in- en uitgeschakeld. Jij bent de baas over de ruimte en jij beslist hoe het geluid zich verspreidt.

Cinebar Lux
Foto: Teufel

Geen gezeik met extra speakers

Wat dit ontwerp ook zo mooi maakt, is het feit dat de soundbar geen verdere assistentie nodig heeft. Hij is geheel zijn eigen baas. Hij heeft geen extra subwoofers nodig en beschikt over maar liefst vier passieve basdrivers. De soundbar gooit er dan ook een overtuigend en knallend basgeluid uit. Time van Hans Zimmer klinkt op vol volume loepzuiver door de hele kamer. Net alsof het orkest aanwezig is in de ruimte (volume op 75 voor het perfecte geluid). Zo hoor je de zware, meeslepende Hans Zimmer sound door je hele lichaam gieren en voelt het alsof je zelf in de zaal zit bij een van z’n concerten. Een ander facet waarbij de soundbar perfect tot uiting komt, is natuurlijk bij het kijken van films. Wij keken even de slotscené van Rambo 4 en je begeeft je echt midden in het slagveld. De kogels vliegen je om de oren en je hebt het gevoel alsof elke explosie je fataal kan zijn. Indrukwekkende sound voor zo’n compact apparaat. Het is ook echt een toevoeging aan films. De bioscoopervaring zal je nooit helemaal kunnen nabootsen thuis (tenzij je in een MTV Cribs huis woont) , maar door een soundbar als deze kom je wel heel dicht in de buurt.

Stream me up, baby

Het is de 21e eeuw en alles gaat tegenwoordig via streaming. Teufel stelt hier dan ook zeker niet teleur. Met hun eigen streamingtechniek Raumfeld connect je easy met alle apparaten. Je connect vooral moeiteloos met andere speakers van Teufel. Je kunt dus je hele huis aan elkaar verbinden, zodat je overal beschikt over het beste geluid. Superhandig natuurlijk. Ook beschikt de soundbar over bluetooth en Spotify Connect. Voor de aansluiting op de tv kun je beroep doen op zowel HDMI 2.0 met CEC en ARC als een optische digitale ingang. Door de extra HDMI-ingang gaat er geen HDMI-aansluiting op de tv verloren. Geluidsbronnen kunnen zo rechtstreeks op de Cinebar Lux worden aangesloten. Duitsers en techniek, noem een beter liefdesverhaal. Wij hadden hem na 5 minuten uit de doos, ready to go. Super chil en makkelijk dus. Stream it up baby, want de CINEBAR LUX is zwaar FHM-approved!

Prijs en uitvoering

De CINEBAR LUX is per direct in een zwarte en zwart-witte uitvoering verkrijgbaar via teufelaudio.nl en in Teufel-stores. De soundbar kost je 799,99 euro. Een prima deal als je het ons vraagt. Verder heb je ook nog een uitgebreider pakket. Die bestaat uit de CINEBAR LUX in combinatie met de draadloze rear speaker Effekt. Dit kost je 1.009,99 euro. Wat ons betreft is de CINEBAR LUX meer dan genoeg, maar als je echt opzoek bent naar nog meer geluid heb je dus altijd de optie.

Cinebar Lux

In samenwerking met Teufel

Reageer op artikel:
Review: nieuwe soundbar CINEBAR LUX van Teufel is een must have voor je woonkamer
Sluiten