Cillian Murphy moet Daniel Craig opvolgen als James Bond

Redactie 23 feb 2018 Entertainment

Nu Daniel Craig recent heeft bekend gemaakt dat dit de laatste keer zal zijn dat hij zijn wodka martini zal drinken, is er officieel een vacature vrij voor de rol van James Bond. Er werd al maanden gespeculeerd over een eventuele opvolger voor de aankomende film, echter trekt Daniel Craig dan de laatste keer zijn 007 pak aan. De film daarop is het de beurt voor een nieuwe Bond en als we de geruchten mogen geloven is dat niemand minder dan Peaky Blinders-ster Cillian Murphy.

Cillian Murphy is de absolute favoriet voor de rol onder de fans.  De kans dat hij James Bond gaat worden na Daniel, is de afgelopen weken aanzienlijk gestegen. Volgens OddsChecker verwacht 72% van het publiek dat Cillian Murphy de volgende Bond gaat worden. “De Ier is de lieveling van het Engelse publiek op het moment en het publiek heeft wel degelijk een hele grote rol in het beïnvloeden van de studio zijn beslissing” zei George Elek een woordvoerder van OddsChecker. Hij vervolgde: “Met de hoeveelheid aandacht die hij krijgt stijgen zijn kansen elke minuut”. Dat belooft wat.

Speculatie

De afgelopen maanden zijn er velen namen geroepen over wie de beroemde spion zou moeten vertolken. Niet de minste namen worden geroepen, naast Cilian Murphy zijn dat onder andere Tom Hardy, Tom Hiddleston en James Norton.

007 produceer Barbara Broccoli (die naam roflcopter) heeft gezegd dat de volgende Bond ook donker of een vrouw kon zijn. Dat zou voor een historische filmmoment zorgen. De favoriet voor een donkere James Bond is zonder twijfel Idris Elba. Idris zou ook perfect zijn voor de rol. Hij is groot, gespierd en kan de rol van een echte gentleman spelen. Echter heeft hij publiekelijk uitgesproken de rol van 007 niet te willen spelen.

Cillian Murphy zou keihard zijn

Momenteel lijkt het er het meeste op dat de rol naar Cillian Murphy gaat. De acteur zou ook zeer geschikt zijn. Hij kan een bad-ass karakter spelen (Gangsterbaas Thomas Shelby in Peaky Blinders), hij spreekt vloeiend Engels en hij heeft ervaring met grote kaskraker films (Dunkirk, Inception, Batman Begins). Van ons part mag de rol naar Cillian gaan, alhoewel we ook niet zouden balen als Tom Hardy de rol pakt.

Het zou mooi zijn dat weer een ander soort Bond zouden gaan zien. Daniel Craig kwam de afgelopen wisseling van de wacht met een behoorlijke verandering. Toen gingen we van gladde superagent die niks kon overkomen naar meer een getrainde militair in TDV (Tenue de Ville). Cillian Murphy brengt genoeg ervaring om weer zijn geheel eigen draai aan het personage te kunnen geven. Een frisse wind die belangrijk kan zijn om de films en het personage interessant en nieuw te houden. Laat die nieuwe Bond-films maar komen!

Foto: Instagram mr.cillianmurphy 

Reageer op artikel:
Cillian Murphy moet Daniel Craig opvolgen als James Bond
Sluiten