Chronos’ Joyride is een heel dik horloge

Redactie 8 Sep 2017 Entertainment

Niks zo mannelijk als horloges en motoren. Laten TW Steel nou net samenwerken met de beste custom bike bouwers ter wereld voor de creatie van matchende custom bikes en horloges. Dat doen ze via het toffe project: The Son of Time. Naast een vette motor, levert dat een heel dik horloge op!

‘The Son of Time is een verhaal van passie en vakmanschap’, vertelt Auke Possel van TW Steel. ‘Bij de custom bike en het horloge komen woorden als ‘praktisch’ en ‘verstandig’ niet voor. Ze zijn cool en inspirerend. Met het eerste Son of Time project wilden we een statement maken en de spotlight zetten op ons vaderland en Dutch design. Een baanbrekend project, want nog nooit werden een horloge en een custom bike parallel aan elkaar ontworpen en gebouwd. Het zijn spirituele broers van elkaar. Het design van de een beïnvloedt de ander en dat zie je terug in het DNA van beide ontwerpen.’

De Chronos Joyride’ is ontstaan uit een samenwerking met Arjan van den Boom van Ironwood Custom Motorcycles. Hierbij zijn de werelden van de horlogerie en custom bikes samengebracht en twee masterpieces ontworpen: de Chronos’ Joyride custom bike en Chronos’ Joyride Special Edition watch.

Son of Time
Aan de tekentafel.

Samen bezoekt het horloge en zijn spirituele rijdende broer toonaangevende custom bike shows en horlogebeurzen over de hele wereld. Met een verschil: waar de bike niet te koop is, daar kun je het horloge gewoon op de kop tikken.

Het horloge is ontworpen door TW Steel in samenwerking met Arjan. In een periode van 4 maanden ging het van tekentafel naar het eerste exemplaar. Het resultaat is een special edition waar de klasse vanaf druipt. De Chronos’ Joyride is verkrijgbaar voor een prijs van 499 euro. Vanwege de grote populariteit zijn ze wel bijna allemaal uitverkocht.

Chronos Joyride
Eindresultaat.

De reacties zijn dan ook geweldig, vertelt Auke. “Zowel vanuit de horlogewereld als de custom bike scene krijgen we fantastische reacties. We hebben natuurlijk al een statement gemaakt met het originele Son of Time verhaal en horloge vorig jaar dus fans wisten dat we weer met een cool nieuw verhaal en horloge zouden komen. Het inspirerende verhaal, het Nederlandse design en de bijbehorende custom bike worden erg gewaardeerd. Daarnaast is men erg te spreken over de extra horlogeband die we erbij leveren.”

Dit is een zwarte Milanese Mesh band die je dankzij het Capsa/Quick Change systeem makkelijk kunt verwisselen. Denk daar een robuuste stalen kast van 45 mm met PVD coating en een donkergrijze wijzerplaat bij en je hebt een horloge om je vingers bij af te likken. Verkrijgbaar bij de betere betere juwelierszaken of gooi het  in je winkelwagentje op twsteel.com.

Specs:

Band kleur: zwart
Diameter: 45 mm
Uurwerk: Chronograaf
Glas: Gehard mineraalglas
Band materiaal: Vintage lederen band
Optie: Extra premium leren band
Waterbestendig: 10 ATM
Prijs: €499,-

MST3
Reageer op artikel:
Chronos’ Joyride is een heel dik horloge
Sluiten