Dit bizarre bedrag hield Christopher Nolan over aan Oppenheimer

Je hebt bijna niet kunnen ontkomen aan de hype rondom de film Oppenheimer. Misschien ben jij zelfs wel een van de fanaten die de film 27 keer in de bioscoop heeft bekeken. De film bracht al met al zeven Oscars binnen dit jaar, geen slechte score dachten wij zo. Zoals je je kunt voorstellen heeft deze film veel geld in het laatje gebracht, vooral bij Christopher Nolan.

Chrisopher Nolan, de regisseur van het spektakelstuk, ontving zelf al twee Oscars voor de film. Het is niet de eerste keer dat een film van Nolan goed scoort. Hij was ook deels verantwoordelijk voor het succes van de Batman film.

Oppenheimer

De film kwam in juli 2023 uit en verbrak gelijk een aantal kijkcijferrecords. Ook verbrak de film het record voor de centen die het periodedrama binnenbracht. Het was namelijk de eerste film die de magische grens van een miljard dollar aan opbrengst ging verbreken. Dat is natuurlijk niet niks. Met topacteurs zoals Cillian Murphy en       Emily Blunt was de film ook gedoemd te mislukk… ehm slagen! De film draait nog steeds in de biosscoop, dus mocht je hem nog niet gezien hebben, wees snel!

Christopher Nolan

Of de succesvolle regisseur zijn samenwerking doorzet met het filmhuis is nog niet bekend. Wat recentelijk wél bekend werd gemaakt is hoeveel hij verdiende aan de film, kleine spoiler, holy shit wat veel. Naar verluid zou het namelijk zo zijn dat de 53-jarige Engelsman zo’n 100 miljoen dollar mee naar huis heeft genomen. Dit is niet allemaal in een keer overgemaakt. Het monsterbedrag zou deels bestaan uit salaris, een compensatie en door het succes van de film. Ook zou hij een bonus hebben gehad door de dubbele award die hij heeft gewonnen. Wat we hieruit leren? Regisseer een bioscoopzaal-vullende film en zit voor de rest van je leven comfortabel op een strandbedje!

SkyShowtime

Mocht je de epische film gemist hebben of kun je er simpelweg geen genoeg van krijgen? Goed nieuws! De film is namelijk vanaf 21 maart exclusief te zien bij SkyShowtime! Super handig natuurlijk. Dit zorgt ervoor dat je lekker vanaf je eigen bank met je eigen versnaperingen kan kijken. Ook biedt de streamingsdienst een gratis proefperiode van 7 dagen aan. Hierna kost een abonnementje slechts 6,99 euro per maand.

 

Reageer op artikel:
Dit bizarre bedrag hield Christopher Nolan over aan Oppenheimer
Sluiten