Chinese kunstenaar Liu Bolin komt met een te gekke tentoonstelling naar ons land

redactie 6 Sep 2019 Entertainment

Liu Bolin, ook wel bekend als The Invisible Man of de Kameleonkunstenaar maakt supergave foto’s c.q. kunst. De Chinese kunstenaar behandelt thema’s die wereldwijd relevant zijn en tovert dat op zijn eigen manier om in ware art.

Style

Zijn creaties zijn wereldwijd ontzettend bekend. Bolin doet er iets mee waar mensen heel goed op gaan . Hij staat altijd zelf op z’n foto’s, maar je moet altijd heel goed kijken waar hij nou precies is. Doormiddel van het spelen met kleuren en vormen zorgt hij ervoor dat hij als het ware in de foto’s wegvalt. Daarom moet je zijn foto’s goed bestuderen om alle details eruit te kunnen halen. “Disappearing is not the main point of my work”, zegt Liu. “It’s just the method I use to pass on a message. It’s my way to convey all the anxiety I feel for human beings. Liu moedigt hiermee het goed gebruik van levensmiddelen aan en wil daarmee ook al het armoe laten stoppen. Doet ‘ie goed!

Naar Nederland!

De collectie van de beste meneer is al de hele wereld rond geweest, maar komt nu voor het eerst ons landje bezoeken in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) om precies te zijn. Hij komt met een selectie van 24 foto’s, die meer inzicht gaan geven hoe zijn fantastische werk tot leven wordt gewekt. Er worden ook videobeelden van zijn werkproces getoond en een origineel kostuum dat gebruikt is voor een van zijn foto’s zal er ook te zien zijn. Je kunt deze tentoonstelling zelf gaan checken op 28 september 2019 t/m 5 januari.

Bron: Liu Bolin and Liu Bolin Art Studio.

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Chinese kunstenaar Liu Bolin komt met een te gekke tentoonstelling naar ons land
Sluiten