Enorme chaos in Las Vegas en Max Verstappen voelt zich een circusact: “Het is 99% show en 1% sport!”

Las Vegas? Daar heeft Max Verstappen helemaal niks mee. Vooral niet tijdens het Grand Prix-weekend. Tijdens de verplichte perspraatjes op woensdagavond liet hij dat duidelijk merken. Het racen in de straten van deze gokstad is voor hem echt ‘helemaal niets’. Er gaat daarnaast momenteel van alles mis in de organisatie.

De F1 Grand Prix in Las Vegas zou een knallende show moeten zijn, maar tot nu toe is het nog een zooitje in de gokstad, weet GPfans te melden. De eerste vrije training werd abrupt gestaakt, de tweede uitgesteld en nu zijn ze bezig met het ontruimen van alle fanzones. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze ook nog een loopbrug afgekeurd. Gaat lekker daar.

Alleen maar show

Dit weekend zit Max weer in zijn Red Bull-bolide, gaat hij door alle heisa heen, maar het liefst lijkt hij zo snel mogelijk weer weg te willen. De kritiek van Max beperkt zich niet alleen tot het evenement zelf, maar strekt zich ook uit tot het circuit in het centrum van Las Vegas. Op social media werd al flink geklaagd over de ‘nogal Amerikaanse aanpak’ van het circuit. Volgens Max draait het hier voor 99 procent om de show. Hij noemt deze Grand Prix “Maar voor 1% een sportevenement”.

Veel F1-fans reageren hetzelfde op onderstaande video: “99% show, 1 race!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

“Randzaken boeien mij niet”

“Eerlijk gezegd boeien mij die randzaken en feestjes echt totaal niet. Het doet me weinig. Snap wel dat het erbij hoort, maar ik wil me gewoon focussen op de sportieve shit. De prestaties van de auto en wat we kunnen laten zien, dat is waar ik voor ga”, zo laat Max duidelijk weten op de persconferentie.

Las Vegas

“Hier kun je best een leuke tijd hebben, door shows te checken en restaurants te bezoeken. Het draait niet alleen om gokken en geld uitgeven. Mag ik gokken? Niet op mijn eigen race, natuurlijk, maar blackjack of poker is zeker toegestaan! Het is toch mijn geld”, zegt super Max met een grijns.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Het circuit

Maar dan houdt het ook wel op voor Max. De show kan letterlijk gestolen worden en het circuit waar hij op donderdag, vrijdag en zaterdag gaat racen, kan ‘m net zo gestolen worden. “Het circuit is niet boeiend. Weinig bochten, weinig actie. Het zal afhangen van de grip”, zegt hij met een zucht.

Geen bochten

De trotse koploper van het F1-seizoen moet de komende dagen dus even doorbijten: “Het levert misschien mooie plaatjes op, racen op zo’n strip, maar de lay-out zelf is gewoon niet leuk. Een F1-auto is pas echt leuk in snelle bochten, maar die zijn hier in Las Vegas ver te zoeken.”

Reageer op artikel:
Enorme chaos in Las Vegas en Max Verstappen voelt zich een circusact: “Het is 99% show en 1% sport!”
Sluiten