Centrale verdediger omgelegd door teamgenoten omdat hij slecht verdedigde

In Oeganda is een oefenpotje behoorlijk uit de hand gelopen. En dan niet omdat er met rode kaarten gestrooid werd, maar omdat de centrale verdediger van de club uit Poba Parish een gigantische fout maakte waar een tegengoal uit ontstond. Zijn mede-spelers vlogen de 22-jarige Churchill Owaci aan. 

In een vriendschappelijke wedstrijd hield één van de twee lokale teams zich niet echt aan dat vriendschappelijke. Tenminste onderling dan. Volgens de voorzitter van de desbetreffende club ontstond, na een knullig doelpunt veroorzaakt door Owaci, onenigheid. Hij besprongen door twee teamgenoten. Vervolgens sloegen zij hun centrale verdediger totaal de vernieling in.

Al snel werden de drie spelers uit elkaar gehad en leek er een einde te zijn gekomen aan dit gevecht. Maar niets is minder waar. Owaci was wraakgezind en duwde een van zijn belagers van zijn fiets na de wedstrijd. Daardoor ontstond er een nieuw gevecht, een gevecht wat de 22-jarige fataal zou worden. Hij werd nog met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, maar dat mocht helaas niet baten. De jongen overleed aan zijn verwondingen.

De woordvoerder van de regionale politie, Jimmy Patrick Okema, heeft het incident inmiddels bevestigd en laat weten dat er momenteel twee verdachten zijn opgepakt voor de moord op Owaci.

Reageer op artikel:
Centrale verdediger omgelegd door teamgenoten omdat hij slecht verdedigde
Sluiten