Casio werkt samen met Engelse militaire vloot en ontwerpt gruwelijk duikhorloge

Een combinatie in de horlogewereld die je niet snel zag aankomen. Wie had verwacht dat Casio de handen ineen zou slaan met de mariniers van het Engelse leger. Het resultaat is een G-Shock waarmee je onderwater zo koel als een kikker blijft: the Royal Navy x G-Shock Frogman.

G-Shock Frogman

Het gaat om een duikhorloge, dus is het logischerwijs de militaire vloot die de knappe koppen met Casio bij elkaar heeft gestoken voor deze gruwelijke G-Shock. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. G-Shock kenners zullen de iconische asymmetrische horlogekast herkennen, die bij de Frogman zeer groot is. Met afmetingen van 56.7 x 53.3 x 19.7 mm is het horloge zelfs voor G-Shock begrippen groot. Verder is de kast gemaakt van koolstofvezel, waardoor de horloge vergeleken met zijn grootte vrij licht is. Het tijdmachientje weegt 119 gram. Het horloge kan tot een diepte van ongeveer 200 meter komen.
<

WiFi van Atlantis

Het kikkerhorloge is ontworpen voor duikers, waar veel technische snufjes voor zitten inbegrepen. Zo heb je een duiklogboek die een tijdlijn weergeeft met datum, duikstatistieken en tijd. Ook staan er vooraf vastgestelde duiklocaties over de hele wereld in het horloge geprogrammeerd. Fijn hoef je je mobiel niet mee te nemen als je op vakantie gaat. Je springt gewoon de zee in met je Royal Navy x G-Shock Frogman en klaar is kees. Via Bluetooth blijft het horloge altijd in verbinding met de tijd, zelfs als er tijdelijk geen internet beschikbaar is. Bijvoorbeeld als je het WiFi-wachtwoord van Atlantis bent vergeten tijdens een duik naar de vergeten stad.

Frogman
Foto: Casio G-Shock

Apple Watch

De kleuren van de Frogman zijn geïnspireerd uit de stijl van de Engelse marine, waar de rode, witte en donkerblauwe kleuren terugkomen. Het hele ontwerp is gebaseerd op het grootste vliegdekschip in dienst van de koningin, de HMS Queen Elizabeth. Een extra designelement is een cartoon van een kikker op de achterkant. De wijzers en indexen zijn glimmend gemaakt en worden beschermd door een plaat van saffierglas, zodat je alles onder water nog duidelijk kan lezen. Mocht de Apple Watch over een paar jaar ook een onderwateruitvoering krijgen, mogen ze deze technologie ook wel toepassen. UberEats bestellen onder water, dat is nou echt iets wat de toekomst ons moet brengen. De G-Shock zal in april verschijnen en rond de €700 kosten.

Reageer op artikel:
Casio werkt samen met Engelse militaire vloot en ontwerpt gruwelijk duikhorloge
Sluiten