Guinness World Record voor meeste ‘cannon rolls’ in The Fall Guy

Nooit eerder werden er zoveel cannon rolls gemaakt in een film als in The Fall Guy. De stuntman Logan Holladay, die de bizarre stunts uitvoerde, krijgt niet alleen een applausje, maar hij verbreekt het Guinness World Record. Ryan Gosling en David Leitch hebben het Guinness World Records-certificaat aan Holladay mogen overhandigen.

Tijdens de speciale screening van de film in Amerika, werd de man die de bizarre stunts van het personage Colt Seavers doet gekroond tot ware held. Hij heeft namelijk maar liefst acht cannon rolls gemaakt in de film. Het personage wordt eigenlijk gespeeld door onze favoriete Ken, Ryan Gosling.

Guinnes World Record

Wat is zo’n cannon roll nou eigenlijk? Nee, het is niks wat je kan eten. De echte kenners zullen vast wel weten dat dit een klassieke autostunt is uit de begindagen van de cinema. Onder de auto wordt een soort kanonachtig apparaat vastgemaakt dat zichzelf afschiet richting de grond. Wanneer de auto een bepaalde snelheid haalt, wordt de kanon automatisch geactiveerd en lanceert de auto af in cannon rolls. Wij worden er al duizelig van als we eraan denken, maar het ziet er wel mega vet uit!

Het vorige record stond op zeven van die bizarre rolls en dat stond op de naam van Adam Kirley. Dat record is inmiddels van een tijdje terug, namelijk uit 2006. Die stunts kunnen we ons misschien nog wel herinneren, want dat was in de film Casino Royale.

The Fall Guy

Op 24 april moeten we naar de bioscoop, want The Fall Guy draait dan voor het eerst. De film gaat over de stuntman Colt Seavers die zich meer wilde gaan focussen op zijn mentale en fysieke gezondheid. Om dit te kunnen bereiken is hij een jaar geleden gestopt met zijn baan. Wanneer de ster van een grootse Hollywood-productie vermist is, wordt hij weer opgeroepen. Één dingetje, de film wordt geregisseerd door zijn ex.

De recensies stromen sinds de eerste vertoning op het South by Southwest festival ook binnen. Op Rotten Tomatoes, een site voor recensies van films, behaald de film een score van maar liefst 90%. We mogen er dus wel veel van verwachten! Ook via andere media stromen de positieve reacties binnen.

The Fall Guy” is funny, it’s sexy, and it features the boy-toy version of “Barbie” scene-stealer Ryan Gosling — which is to say, this time around, he embodies the ultimate action figure.” – Variety

The rare big studio film that feels human.” – The Hollywood Reporter

Reageer op artikel:
Guinness World Record voor meeste ‘cannon rolls’ in The Fall Guy
Sluiten