Bulgari komt met flitsend dun mechanisch horloge en vestigt daarmee nieuw record

Het is weer tijd om een horloge uit te lichten. Deze keer gaat het Italiaanse merk Bulgari weer eens dik met hun nieuwe uurwerk. Met de Octo Finissimo Ultra COSC van 1,7 millimeter dik vestigt Bulgari een nieuw wereldrecord voor dunste mechanische horloge.

In de horlogewereld gaat het er vaak competitief aan toe als het gaat om de beste, dunste of meest waardevolle klokje te produceren. Bulgari mag na twee jaar onttroning weer het record voor dunste mechanische horloge op hun naam schrijven.

Terug in de Bulgari-tijd

Al we even naar de geschiedenis van het Italiaanse merk kijken, dan heeft de Octo Finissimo-lijn al verschillende records op hun naam geschreven. Zo hebben ze bijvoorbeeld het record van dunste chronograafhorloge en dunste eeuwigdurende kalender. In 2022 had Bulgari al het record voor dunste mechanische horloge, maar deze werd een paar maanden later overgenomen door Richard Mille met hun RM-UP01-samenwerking met Ferrari. Dat horloge was 1.75 millimeter. Bulgari liet het hier niet bij zitten en ging aan de slag om een nog dunner model te creëren. Dit resulteerde uiteindelijk in de Octo Finissimo Ultra COSC.

Octo Finissimo Ultra COSC

Als we kijken naar het horloge dan kunnen we al vaststellen dat het niet een alledaags klokje is. Het design is erg bijzonder en doordat de Bulgari zó dun is, valt ‘ie extra op. Dankzij de herwerkte titanium kast van 40 millimeter is de Octo Finissimo in staat dunner te worden. Dit zorgt er ook voor dat het saffierglas nóg dunner is dan de vorige editie van het horloge.

Als dit horloge nou je interesse heeft gewekt en je wilt weten voor hoeveel je ‘m kan krijgen, moet je niet schrikken hoor. Het minimale vereiste is namelijk 529.000 dollar. Er zijn er ook maar 20 stuks van gemaakt, dus je moet goed je best doen al wil je de eigenaar worden van dit exemplaar.

Reageer op artikel:
Bulgari komt met flitsend dun mechanisch horloge en vestigt daarmee nieuw record
Sluiten