Bukser Jeans is het nieuwe jeanslabel voor de lange man

Het is voor vele lange mannen een probleem: het vinden van een passende broek. Nino had dit probleem ook en zocht daarom naar een oplossing. Hij lanceerde zijn eigen jeanslabel genaamd Bukser Jeans. Niet alleen geschikt voor de lange mannen, maar eigenlijk voor iedere man die er fashionable uit wil zien.

 Vorige week zette Nino de webshop online. Het merk is dus nog splinternieuws. “We hebben er hard naartoe gewerkt.” Nino werkt in een herenmodezaak en had al wel wat verstand van stoffen en broeken. Voor Nino was het scoren van een broek die hem als gegoten zat, nogal een lastig klusje. “Ik kon geen kwalitatief, duurzame broeken in mijn maat vinden. Daarom ben ik er zelf maar een gaan ontwerpen. Twee jaar later staan we.” Toen Nino aan zijn avontuur begon was hij al vastberaden over de stof van zijn jeans. “Ik wilde de stof Candiani hebben. Dat is een Italiaanse stof en zij staat heel erg voor duurzaamheid.”

Lange lengtematen

Het is hard nodig dat Nederland broeken voor de lange man gaat verkopen. Zelfs bij A-merken zoals Levi’s is het knap lastig om een passende broek te vinden. Nino zelf is ook altijd nog verbaasd dat er in Nederland zo weinig broeken voor lange mannen zijn. “We hebben in Nederland redelijk wat lange mannenrondlopen. Geen jeansmerken spelen daarop in, waardoor lange mannen eigenlijk geen goede broeken kunnen dragen. Als ik twintig centimeter korter was, had ik de hele Bijenkorf kunnen leegkopen.” Tijd voor verandering dus. Nino vond een fabriek in Portugal waar ze duurzaam en met een eerlijke productie aan de slag gingen met Bukser Jeans.

Foto: Bukser Jeans

Voor iedereen

Maar Bukser Jeans is niet alleen voor de lange man. “We zijn eigenlijk gewoon een nieuw Nederlands Jeanslabel en verkopen ook gewoon lengtemaat 32 of 34. Van de lange maten zoals 36 en 38 hebben we een grotere voorraad.” En dat valt goed in de smaak, de broeken in maat 38 gingen als warme broodjes over de toonbank en zijn al bijna uitverkocht. Bukser inspireert zijn stijl vanuit Scandinavië. “Het is clean, modieus en minimalistisch. Niet te veel poespas.” De broeken zijn perfect voor iedere gelegenheid. Met een blousje kan je zo naar een net feestje en met een hoodie en sneakers ben je weer lekker casual gekleed. Ook qua kwaliteit is Bukser van een ander niveau. “Je ziet en voelt de verschillen wel. Als je een broek van de Zara en een broek van Candianistof naast elkaar houdt, zie je dat meteen. Ook de mannen met de kleinere maten zijn lyrisch over de stof.”

foto: Bukser Jeans

Toekomst van Bukser

Nino hoopt later dat Bukser een merk op zich wordt. Er is nu al vraag naar meerdere kleuren, dus dat zal ongetwijfeld wel goed komen. Nino heeft grote ambities met Busker. Zo hoopt hij later ook een paar chino’s te droppen en wil hij aan de slag met sportwear en shirtjes en hoodies. Hoewel de focus nu nog wel ligt op jeans en chino’s. Sportwear in langere maten is ook heel belangrijk. “Ik kan nooit een trainingsbroek van een voetbalclub aan, die zijn altijd veel te kort.” Nino is van plan om binnenkort met sporters te werken die ook wat langer zijn. Daarnaast zullen we binnenkort ook kunnen genieten van campagnes met knappe dames. “Vrouwen stelen nu ook de hoodies van hun vriend, het is dus een soort knipoog naar dat vrouwen nu ook broeken gaan stelen van hun vriend. Dat is wel een leuke campagne die eraan zit te komen.”

 Ben je zelf ook laaiend enthousiast geworden van de broeken van Bukser Jeans. Hier kun je de collectie bekijken!

Reageer op artikel:
Bukser Jeans is het nieuwe jeanslabel voor de lange man
Sluiten