Deze Bugatti Type 57 Ventoux kun je al kopen voor 100.000 euro

Dat een Bugatti altijd 5 miljoen moet kosten, dat is allang niet meer zo. Althans, als het gaat om hele oude modellen dan. Want dat klassieke auto’s goed verkopen is geen geheim, maar een Bugatti Type 57 Ventoux uit 1936 is wel een heel apart verhaal. Het mooie eraan is: ook jij kan hem nog kopen, hij wordt namelijk geveild.

Over drie dagen is het zover, dan slaat als het goed is de veilinghamer voor deze oude Bugatti. Waarom hij zó goedkoop is? Dat komt doordat hij gewoon een beetje aandacht nodig heeft. Of ja, zeg maar rustig, een beetje veel.

Bugatti Type 57 Ventoux

De auto behoorde eerst tot de collectie van een circuseigenaar. Deze gebruikte de auto volgens verschillende verhalen voor het heen en weer brengen van verschillende jonge olifanten. Eigenlijk stap je dus in een olifantenkoets, mocht je de auto bemachtigen. De auto is nog nooit gerestaureerd, dus mocht je hem willen kopen, ben je hier gelijk nog wel even mee bezig. Wij verwachten echter dat de echte autoliefhebbers hier hun hand niet voor omdraaien. Wat we er nog niet bij hebben verteld is dat er in het originele motorblok wel een gat in het carter zit. Voor de niet-autokenners onder ons: dit betekent big problems. Toch is het wellicht de moeite waard, want in goede staat is het geen verassing dat de vooroorlogse Bugatti een waarde kan krijgen tot in de miljoenen.

Veiling

Een Amerikaanse veilingsite, dat is waar je moet zijn om deze zeer zeldzame Bugatti op de kop de kop te tikken. Wat kost dat? Op het moment van schrijven is het hoogste bod net boven de 100.000 dollar uitgekomen, nog geen ton aan euro’s dus. Van de Bugatti zijn er maar 700 gemaakt, wat de zeldzaamheid dus nog even opkrikt. Wij zouden het gaaf vinden als we hem binnenkort door Amsterdam zouden zien rijden. We gokken echter wél dat je dan buiten de milieu zone moet blijven!

Reageer op artikel:
Deze Bugatti Type 57 Ventoux kun je al kopen voor 100.000 euro
Sluiten