Britse vrouwen toveren afgedankte bus om tot waanzinnige opvang voor daklozen

Redactie 3 dec 2017 Entertainment

Als je de daklozen in je buurt wilt helpen, denk je vaak aan de eerste behoeften, zoals eten, drinken en warme kleding. Dat wordt natuurlijk enorm gewaardeerd, maar je kunt ook nét iets verder gaan. Dat vonden twee Britse vrouwen die lid zijn van goede doelen organisatie ‘The Rucksack Project’ ook. Zij besloten een afgedankte bus om te bouwen tot een daklozenopvang.

Met de koude wintermaanden in aantocht vonden de twee inwoners van Portsmouth; Sammy Barcroft en Joanne Vines dat er iets gedaan moest worden aan het daklozenprobleem dat er momenteel in Groot-Brittannië heerst. Ze sloten zich aan bij een organisatie en slaagden erin om een dubbeldekker bus op te halen en riepen iedereen in hun omgeving op om te helpen met de renovatie.

Acht maanden later en met de hulp van ongeveer zeventig tot tachtig werknemers was de bus klaar. Het resultaat mag er wezen, in de bus staan twaalf stapelbedden, een lounge en een complete keuken gebouwd. Een huis op wielen dus.

De klus, die eigenlijk €28.000 euro waard was hebben de twee powervrouwen met alle hulp van buitenaf voor elkaar gekregen voor het bedrag van €6700 euro. Dit is toch wel een applausje waard. De gloednieuwe slaapplek zal binnenkort geparkeerd worden voor de kerk in het plaatsje.

Foto’s: Paul Jacobs

Reageer op artikel:
Britse vrouwen toveren afgedankte bus om tot waanzinnige opvang voor daklozen
Sluiten