Britse Man faket jaren dat ‘ie verlamd is en fixt riante uitkering

Redactie 5 feb 2018 Entertainment

Voor wie zich weleens ontzettend schuldig heeft gevoeld nadat ‘ie zijn telefoon op de inboedelverzekering gooide na een iets te gretig avondje stappen, het kan altijd erger. Een man uit Engeland besloten jarenlang te faken dat ‘ie zijn armen en benen niet meer kon gebruiken en fixte op deze manier 600.000 euro aan uitkering. Oef.

De 51-jarige Brian Matthew uit Penzance deed zich inmiddels al vijftien jaar als verlamde man voor. Werken zat er om deze reden niet in en zo kreeg Mattew recht op een uitkering. Op een dag besloot de Brit dat ‘ie toch wel zin had in een wandeling en trok erop uit. Omwonenden keken, hoe kan ’t ook anders, raar op en sleepte de man voor de rechter. Uiteraard deed Matthew dit geheel in stijl met krukken en een rolstoel.

Het is niet de eerste keer dat Matthew werd betrapt. In 2012 was ‘ie de dokters te slim af met een reeks uitgedachte leugens. Hij kreeg zijn medische documenten terug dankzij gebrek aan bewijs. Dit keer is ‘ie er goed bij. De uitkeringsfraude bedraagt 300.000 euro en met alles erbij opgeteld is Matthew het Britse parlement zo’n 600.000 euro verschuldigd. Niet best.

Foto’s: Giphy

Reageer op artikel:
Britse Man faket jaren dat ‘ie verlamd is en fixt riante uitkering
Sluiten