De Brian Eno Turntable II: een platenspeler met een andere beleving

De Brian Eno Turntable II is een limited edition platenspeler ontworpen door Brian Eno. Deze iconische man produceert muziek voor U2, Talking Heads en Coldplay. Hij weet dus zeker wel hoe mooi en goed geluid hoort te klinken!

Wat deze platenspeler zo bijzonder maakt, is dat hij licht geeft en rond is. De tafel is gemaakt van acryl LED-verlichting en als je muziek afspeelt dan verandert de kleur van het licht mee. Deze kleurlandschappen bewegen op een bijzondere manier mee met de muziek. Dit zou zorgen voor een hele andere ervaring dan bij een gewone platenspeler.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paul Stolper Gallery (@paulstolpergallery)

De kleuren die je voorbij kan zien komen tijdens het spelen van een plaatje zijn tinten van roze, blauw, oranje en groen. Hij heeft bewust voor deze kleurencombinatie gekozen als knipoog naar zijn Colorscapes. Dit is de term die Brian Eno gebruikt om de volgorde van de lichten te beschrijven die voorbij komen tijdens het afspelen op deze tafel. Het overgaan van de ene naar de andere kleur is gebaseerd op het natuurlijke tempo van de dag. Bij zonsopgang zijn de kleuren helderder dan bij zonsondergang. Dan zal er namelijk een soort schemering te zien zijn.

Limited edition

Voor de tweede keer wordt er een beperkte voorraad van Eno zijn bijzondere product verkocht. Het startbedrag om een van de 150 exemplaren te bemachtigen is £20.000. Geen geld toch?! Het wordt nog gekker, want de galerij waar de platenspeler verkocht gaat worden verwacht dat de prijs zal stijgen als deze editie vaker wordt verkocht. Alle 150 exemplaren beschikken over een handtekening van het grote muziekicoon en een editienummer dat op de zijkant van de basis van deze bijzondere platenspeler is gegraveerd.

Het verschil met de vorige editie is dat de Turntable II zowel een rond plateau als een ronde voet heeft. Bij de originele editie was de voet nog vierkant.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brian Eno (@brianeno)

Reageer op artikel:
De Brian Eno Turntable II: een platenspeler met een andere beleving
Sluiten