Braziliaanse drugsbaron leeft in extreme luxe in gevangenis

redactie 2 aug 2016 Entertainment

Jarvis Chimenes Pavao is een boef van de bovenste plank. De drugsbaron wordt alom gezien als een van de zwaarste Zuid-Amerikaanse criminelen van dit moment. Niet zo verwonderlijk dat deze man een straf van acht jaar moest uitzitten in een Paraguyaanse gevangenis voor witwassen van drugs money. Eenmaal daar beland was hij niet van plan om te leven op water en brood en te slapen op een koude kale stenen vloer waar de ratten over z’n voeten zouden lopen. Dus wat doet je als je een gevaarlijke capi bent, genoeg geld hebt en in het corrupte Zuid-Amerika leeft? Precies, je koopt de gevangenisdirecteur om.

Zo gezegd, zo gedaan. En dus werd zijn naargeestige gevangeniscel omgetoverd in een bescheiden appartementje waar menig favelabewoner jaloers op zou zijn. Zijn luxe cel had de beschikking over een keuken, badkamer, flatscreen, computer, fitnessapparaat, boekenkast, gitaar, vergadertafel, vriezer en een dvd-collectie. Dat is prima je straf uitzitten.

Jarvis, (zou Tony Stark zijn vernuftige compagnon naar hem hebben vernoemd?) zijn straf zat er al bijna op, maar de Amerikanen lagen op de loer. Die hadden naar verluidt ook nog wel een appeltje te schillen met de gangster. Om dat te voorkomen, was Pavao van plan om te ontsnappen. In zijn cel werd een bom gevonden waarmee hij de muur zou willen opblazen om zo te ontsnappen. Inmiddels is de boef overgeplaatst naar een andere gevangenis.

Overigens was Jarvis de beroerdste niet voor zijn medegevangenen. Zo was zijn VIP-cel te huur voor 4.500 euro plus een huur van 500 euro per week. Zie hieronder hoe zijn cel eruit zag. Een bovengemiddelde studentenkamer doet het voor minder.

 

Reageer op artikel:
Braziliaanse drugsbaron leeft in extreme luxe in gevangenis
Sluiten