Brabus komt met krachtigste G-Wagen ooit

Redactie 23 Sep 2017 Machines

Bij Brabus kan het nooit krachtig of snel genoeg zijn. Het Duitse tuningbedrijf heeft weer een gruwelijke update uit de hoge hoed getoverd. De twee eerdere versies van de G500, Brabus 500 4×4² en Brabus Adventure 4×4², werden door het bedrijf niet krachtig genoeg bevonden. Dat belooft wat. 

Het resultaat is de Brabus 900. Het nieuwste zwaar aangepaste luxueuze model, laat niks over van zijn oude belichaming, de Mercedes-AMG G65, en verandert in een compleet beest bestaande uit koolstofvezel. Met een 6.3-liter V12 motor is het zeker geen lullig beestje. Hij produceert een monsterlijke 900 pk, met 1,500 Nm aan koppel. Dat zorgt ervoor dat de SUV van 0 naar 100km/h in 3,9 seconden gaat, tot je bij de elektronische begrensde 270 km/h aankomt.

Om deze waanzinnige prestaties te kunnen waarmaken heeft Brabus de G65 compleet op de tot de grond moeten strippen en tot de kleinste moertjes van de achteras moeten versterken. De B van Beast zou meer op z’n plek zijn. Zoals we gewend zijn van de upgrade company is aan luxe geen gebrek. Het interieur bestaat uit volledig gewatteerd leer van de beste kwaliteit, waarbij het allernieuwste entertainmentsysteem met touchscreen niet kan ontbreken. Om het af te maken heeft de auto gruwelijke 12 cm brede wielkasten, led-lampen op het dak, een spoiler en 23-inch lichtmetalen velgen waar je u tegen zegt.

Heb je nog wat geld liggen? Dan moet je opschieten, want voor een bedrag van $800.000 kun je één van de maar tien exemplaren op de kop tikken.

D'margeManners.nl

Reageer op artikel:
Brabus komt met krachtigste G-Wagen ooit
Sluiten