De nieuwe Brabus 800 is een opgepompte Mercedes AMG GT 63

redactie 3 Jun 2019 Machines

Waarom zou je genoegen nemen met de 639 pk die de Mercedes AMG GT 63 S onder zijn kappie heeft schuilen? Inderdaad, dat kan véél beter. Zo denken ze bij Brabus waarschijnlijk. Ze namen het krachtigste model van Mercedes en pompten er nog eens 161 paarden bij. Eindresultaat? Deze lijpe Brabus 800 met, inderdaad, 800 paardenkrachten.

De Duitse tuner neemt eigenlijk nooit genoegen met een origineel, want ja, waarom zou je anders gaan tunen? Maar dat ze zelfs aan het knutselen sloegen met het dikste beest van het Duitse automerk dat was toch wel een aangename verrassing.

Brabus 800

Naast de extra pk’s is de dikke merrie ook nog verwent met een verhoging van 100 Newtonmeters. Hiermee komt de koppel op een verbazingwekkend hoog totaal van 1.000 Nm. Daar kan je wel een flink karretje mee trekken. De topsnelheid is 315 kilometer per uur en sprinten doet ‘ie ook als een malle. Binnen de razendsnelle tijd van 2,9 seconden rijdt de bolide al honderd. Met Brabus zit je altijd wel goed, ook wat garantie betreft, want de eerste 100.000 kilometers vallen onder de verantwoordelijkheid van de tuner. De prijs geven ze alleen op aanvraag, dus dat betekent vaak dat we ‘m niet kunnen betalen. Ah joh, dan maar kijken.

Foto’s: Brabus

 

Reageer op artikel:
De nieuwe Brabus 800 is een opgepompte Mercedes AMG GT 63
Sluiten