Deze boomhut uit Estland is next level

Estland, een land van schitterende natuur waar je onder andere fantastische wandeltochten kan maken. Een land waar bos in overvloed is en middenin één van deze bossen vind je iets heel tofs. Tuur je van ver door je verrekijker, denk je ‘hé wat is dat nou’, zie je ineens deze moderne en strak gedesignde boomhut. Snel een kijkje nemen, dat dachten wij ook.

Bij een huisje in het bos, dan denk je wellicht al snel aan een blokhutachtige woning. Misschien maakte je die vroeger wel, aan de hand van je vader, het bos in en hutten bouwen. Daar dachten de makers van deze woning net zo over. Want je als je zo’n woning als dit niet verwacht en eenmaal ontdekt, dan kan je je ogen er niet vanaf houden. Niet voor niets hebben ze de woning ook ‘Piil’ hebben genoemd, als link met het Estse woord ‘piiluma’, wat ‘gluren/kijken’ betekent.

Piil

Prachtig uitzicht

Deze indrukwekkende boomhut is negen meter hoog en ontworpen door studio Arsenit. Boven is een retraite geplaatst waar je heerlijk kan ontspannen. Deze staat op slechts één ‘been’, zwevend boven een terras, waardoor er een openluchtwoonkamer ontstaat die je beschermt tegen regen en sneeuw. En dan heb je nog eens een werkelijk prachtig uitzicht op de uitgestrekte Estse wildernis. Voor de dierenspotters onder ons, misschien je nog wel een eland vanuit je raam, grote kans.

Het hoogtepunt

De leefruimtes bieden de ideale faciliteiten. Je kan rustig werken vanuit deze boomhut, alle voorzieningen zijn er. Productief zal je absoluut zijn, je waant je in de ultieme rust van Estland. Daarnaast is er een kingsize bed, twee werktafels, een kitchenette, voldoende verborgen opbergruimte en een luxe badkamer met douche.

Het hoogtepunt van de retraite is het enorme dakraam in combinatie met een grote hangmat op de tussenverdieping, daar kan je echt even optimaal chillen.

Piil

De buitenkant van de Piil heeft weinig onderhoud nodig. In de loop der tijd zal het dennenhout vergrijzen, dat is volgens de makers de bedoeling. De boomhut gaat daardoor in alle vier de seizoenen perfect op in de omgeving. Er zijn plannen om vier Piil-modellen te plaatsen, meer kans dus om binnenkort te genieten van zo’n magische boomhut en de Estse wildernis.

Reageer op artikel:
Deze boomhut uit Estland is next level
Sluiten