Autorijders in de UK krijgen een boete wanneer ze expres mensen nat splashen

redactie 3 Oct 2019 Entertainment

De naweeën van Orkaan Lorenzo zijn ook in Nederland merkbaar. Zoals je hebt gemerkt is het ronduit hondenweer en dat resulteert in kletsnatte kleding, fietsen met je capuchon over je hoofd en grote plassen water langs de weg. Datzelfde riedeltje is ook gaande in het Verenigd Koninkrijk. Maar vooral die plassen water zijn daar in opspraak geraakt.

Pas op

Je kunt daar tegenwoordig namelijk een bekeuring krijgen als je met de auto expres hard door een plas rijdt, met als doel om een onschuldige fietser of voetganger te voorzien van een nat pak. Hoewel het een ontzettende asshole-actie is, snappen we dat het soms best verleidelijk is. Maar in de UK moet je er dus nu mee oppassen. De boete bedraagt 130 euro, maar als het kletsnatte slachtoffers aangifte doet kan dat bedrag oplopen tot een bedrag van €5000,-. Dus denk vanaf nu maar even twee keer goed na voordat je iemand op de bus ziet wachten met een joekel van een plas water ernaast.

Bad Luck Car GIF by VPRO

In een dergelijk geval zou de boete passend zijn voor het niveau van veroorzaakte stress en ongemak en zal hopelijk een duidelijke boodschap afgeven dat dat dit soort gedrag niet op de weg thuishoort.

Reageer op artikel:
Autorijders in de UK krijgen een boete wanneer ze expres mensen nat splashen
Sluiten