Zeldzame collab: limited edition BMW M850i x Jeff Koons onder de hamer

Een erg unieke wagen staat op het punt om op de veiling te verschijnen. Hij heet de 16-Mile Example BMW x Jeff Koons M850i xDrive Gran Coupé en het is een pareltje die je absoluut niet wil missen. De BMW is ontworpen door Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons, maar daarover later meer.

Een auto bezitten die niet alleen een vervoersmiddel is, maar ook een kunstwerk op zichzelf. Nou, deze BMW x Jeff Koons-collab is precies dat. De M850i xDrive Gran Coupé is al een luxe en krachtige auto, maar deze speciale editie tilt hem naar een geheel nieuw niveau.

BMW M850i
Foto: Bring a Trailer

Limited baby!

Wat deze bolide zo bijzonder maakt, is dat hij deel uitmaakt van een gelimiteerde oplage van slechts 99 exemplaren. Dat klopt, je hebt het goed gelezen: er zijn ooit slechts 99 van deze beauty’s gemaakt en één daarvan wordt geveild.

Kunst

Het interessante deel is de collab met Jeff Koons, een gerenommeerd Amerikaanse kunstenaar Koons staat bekend om zijn ‘contemporary art pieces’ en hij brengt zijn artistieke genialiteit naar dit BMW-project. Het resultaat is een auto die net zo goed tentoongesteld had kunnen worden in een museum in New York.

BMW M850i
Foto: Bring a Trailer

Heerlijk design

Een van de meest in het oog springende kenmerken van deze M8501 xDrive Gran Coupé is hert unieke exterieurdesign. De auto is versierd met een prachtig veelkleurig, abstract kunstwerk dat overal de aandacht zal trekken.

BMW M850i
Foto: Bring a Trailer

Specsss

Nu wil je natuurlijk ook weten wat er onder de motorkap zit, daarin stelt deze auto ook niet teleur. Hij wordt aangedreven door een 523 pk sterke, 4.4-liter V8-motor die in slechts 3.6 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren.

BMW M850i
Foto: Bring a Trailer

Praktisch nieuw

Wat nog fascinerender is, is dat deze specifieke auto die naar de veiling gaat, slechts 42 km op de teller heeft staan. Ja, je leest het goed: hij is praktisch nieuw. Wat ook opvallend is dat de auto wordt geleverd met een grootformaat echtheidscertificaat en een brief, beide persoonlijk ondertekend door Koons en BMW-voorzitter en CEO Oliver Zipse, wat een persoonlijk tintje toevoegt aan deze zeldzame collab.

BMW M850i
Foto: Bring a Trailer
BMW M850i
Foto: Bring a Trailer

Bij de release had het voertuig een ‘sticker price’ (de officiële prijs, gegeven door het bedrijf) van 350.995 dollar. Op het moment van schrijven zijn er echter nog twee dagen te gaan op de veiling. Dus, je hebt nog kans om deze artistieke BMW op de kop te tikken!

Reageer op artikel:
Zeldzame collab: limited edition BMW M850i x Jeff Koons onder de hamer
Sluiten