De BMW Vision M Next is een zelfsturende auto met 600 pk

redactie 25 Jun 2019 Machines

Onze grote vrienden van BMW zijn de afgelopen tijd heel erg druk bezig geweest. Da’s meestal een goed teken, want nieuwe modellen van de Duitse autofabrikant stellen zelden teleur. Deze onthulling is alleen van een heel ander niveau. De BMW Vision M Next is namelijk een zelfrijdende supercar. Klinkt spannend.

Met dit nieuwe speeltje willen de mannen van BMW benadrukken dat je niets hoeft in te leveren aan rijplezier zodra de zelfsturende auto’s de boel overnemen. Door de slimme technologie die wordt gebruikt kan je nog steeds jagen als een malle, maar fouten zal je niet meer maken. Wanneer het namelijk net iets té spannend wordt, zal de vierwieler ingrijpen. In dit model heb je dus nog de keuze of je zelf het stuur in handen wil hebben of dat je lekker achterover gaat zitten.

BMW Vision M Next

Opvallend is wel dat dit model van BMW nog niet volledig elektrisch is. Ach, wij zijn wel fan van een ronkende motor onder de kap. Het gaat hier om een plug-in hybride, zoals dat zo mooi heet. Met een flinke viercilinder en twee elektromotoren is ‘ie goed voor 600 paardenkrachten. In de indrukwekkende tijd van drie luttele seconden schiet je van nul naar honderd. De range van de batterijen is daarentegen minder imponerend met slechts 100 kilometer. Dat wordt dus veel stekkeren. Ondanks dat is het al met al een spannend en vernieuwend model van BMW en we zijn zeer benieuwd hoe ‘ie het gaat doen.

Foto’s: BMW

Reageer op artikel:
De BMW Vision M Next is een zelfsturende auto met 600 pk
Sluiten