De langverwachte BMW M8 Competition is eindelijk hier

redactie 5 Jun 2019 Machines

Over dikke BMW’s gesproken. Tja, als op de kont van de Duitse wagens een letter ‘M’ verschijnt dan ben je al vrij snel zeker van een moddervette bolide. Dat is bij de nieuwste BMW M8 Competition zeker ook het geval. Wat een bruut beest is dit. Sterker nog, we mogen in meervoud praten, want de mannen van de Bayerische Motoren Werke hebben er naast een coupé, ook een cabrio tegenaan gegooid.

Onder de kap lijkt ‘ie een beetje op de welbekende M5. Hij komt namelijk met een flinke 4.4-liter V8. Die is goed voor 625 paardenkrachten en een koppel van 750 Newtonmeter. De M8 Competition kan ook sprinten als een idioot, want in maar 3,2 seconden rijdt ‘ie al honderd. Omdat de cabrio’s doorgaans net wat zwaarder zijn doet de versie zonder dak er 0,1 seconde langer over. Geen ramp toch? De topsnelheid van de vierwieler ligt op een indrukwekkende 305 kilometer per uur. Dus mocht je nog eens haast hebben…

BMW M8 Competition

Deze BMW is werkelijk een plaatje. Met vier monsterlijke uitlaten, een heerlijk achterspoilertje en het agressieve bumperwerk zou je ‘m zo in kunnen lijsten. De gruwelijke velgenset maakt ‘m helemaal af. In september komt ‘ie op de markt en de prijzen zijn nog niet bekend. Ach, we hebben nog heel eventjes om te sparen.

Foto’s: BMW

 

Reageer op artikel:
De langverwachte BMW M8 Competition is eindelijk hier
Sluiten