De nieuwe BMW 5-serie is voor het eerst volledig elektrisch

BMW’s 5-serie gaat al wel even mee. Meer dan vijftig jaar zelfs. Gedurende die tijd is het model talloze keren verbeterd en opnieuw uitgevonden, maar de verandering was nog nooit zo groot als nu. De nieuwste sedan van BMW is voor het eerst in zijn geschiedenis beschikbaar als volledig elektrische auto.

BMW gaat nog niet meteen helemaal overstag. De nieuwe 5-serie komt er ook als Plug-in Hybrid of met een verbrandingsmotor.

2023 BMW i5

In totaal maakt BMW vijf versies waarvan er twee helemaal elektrisch zijn. Dat worden de i5’s. Die kun je dan als achterwielaangedreven i5 eDrive40 bestellen, of als vierwielaangedreven i5 M60 xDrive. De eDrive40 is elektronisch gelimiteerd op een maximumsnelheid van ongeveer 195 kilometer per uur. Zo krijgen ze het voor elkaar om er een actieradius van 475 kilometer uit te persen.

Hulpmiddelen

Bij BMW weet je één ding zeker: ze zitten vol met de nieuwste technische snufjes en ontwikkelingen. Zo ook deze 5-serie. Onderdeel daarvan is ’s werelds eerste active lane change die op je ogen reageert en een snelwegassistent. Daarmee kun je handsfree rijden tot 135 km/h.

M60

De duurste van de vijf – by far – is de i5 M60 xDrive. Deze heeft een elektromotor die goed is voor 590 pk, tegenover de 335 van zijn kleine elektrische broertje. Dit is een echte ‘M’. Zo kun je rekenen op M-Sport Boost en M-lauch control. In 3,7 seconden ben je vanuit stilstand aan de 100 km/h en uit een volle batterij haal je tot 412 kilometer.

De nieuwe BMW 5-serie komt in oktober van dit jaar. De modellen zullen tussen de €50.000 en €80.000 gaan kosten. Voor de elektrische auto’s betaal je het meeste. Je moet er dus wel iets voor over hebben als je zuinig rond wil karren.

Reageer op artikel:
De nieuwe BMW 5-serie is voor het eerst volledig elektrisch
Sluiten