Als het aan Blair Witch-regisseur ligt komen er nieuwe delen aan van deze horrorhit

redactie 13 Jul 2019 Entertainment

Blair Witch-regisseur Eduardo Sánchez laat aan Comicbook weten dat hij nog steeds rondloopt met het idee om vervolgdelen te maken van de horrorhit. In 1999 werd hij, samen met andere maker Daniel Myrick, huge door The Blair Witch Project, die ondertussen een ware horrorklassieker genoemd mag worden.

De film werd gebracht als verloren videomateriaal van drie studenten. Zij ging in de bossen van Maryland op zoek naar clues van Elly Kedward en seriemoordenaar Rustin Parr. De manier van filmen, found footage, was waarschijnlijk een belangrijke reden van het succes. Uiteindelijk leverde de film ruim vierduizend keer meer op dan dat hij kostte.

Vervolg

Er is al een vervolg geweest op de eerste Blair Witch-film, namelijk Book of Shadows: Blair Witch 2. Dit werd alleen amper een succes. Net als de moderne versie van Blair Witch uit 2006. Sanchez denkt dus nog steeds na over nieuwe delen van de franchise. “Ik denk dat er een manier is om iets van het mysterie terug te brengen”, vertelt Sánchez. “Ik weet niet of een vervolg iets voor mij zou zijn. Het zou een unieke, op zichzelf staande film moeten zijn. Niet weer found footage natuurlijk, maar wel iets dat er niet uitziet als een normale film, dat niet dezelfde inhoud heeft als een normale film.”

Elly Kedward

The Blair Witch had terug in de tijd moeten gaan”, gaat de filmmaker verder. “Ik heb altijd een origineel verhaal willen maken over hoe Elly Kedward schuldig werd bevonden en naar de bossen werd verbannen. En over wat er met het Blair-gehucht gebeurde eind 1700. Er was een kleine mogelijkheid om dat echt te maken, maar de timing was gewoon net niet goed.” Wij zien een prequel over Elly Kedward in ieder geval wel zitten.

Reageer op artikel:
Als het aan Blair Witch-regisseur ligt komen er nieuwe delen aan van deze horrorhit
Sluiten