Bitcoin in de lift, nieuwe bull markt?

Er is weer voldoende leven in de brouwerij in cryptocurrency. Bitcoin schommelt om en nabij de 45.000 USD. Betekent dit dat de crypto space zich opmaakt voor een nieuwe bullrun? De cryptocurrency markt blijft groeien en het marktsentiment lijkt elke dag steeds meer bullish te worden. Voor de cryptoliefhebbers onder ons was het genieten, omdat vrijwel alle koersen weer groen kleurden en de crypto weer lekker als vanouds aan het stijgen is. De totale marktkapitalisatie dipte gisterenavond nog eventjes naar $1,89 biljoen, maar staat vanochtend alweer op $1,99 biljoen.

Bitcoin zit weer in de lift omhoog

Bitcoin heeft de afgelopen maanden onstuimige tijden meegemaakt, maar zit nu weer in de lift omhoog. Dat is dus goed nieuws voor de mensen die investeren in bitcoin (BTC), deze tikte laatste namelijk al meerdere malen de $46.000 aan maar het lukte nog niet om er doorheen te breken. Ondanks een dip naar $44.500 aan het begin van gisterenavond, bleef de koers over het algemeen boven $45.000 standhouden. Ook wel eens fijn een steady periode voor Bitcoin.

Foto: HollandGold

Altcoins

Desondanks neemt de dominantie van bitcoin iets af en zakt weer onder 44% doordat meerdere altcoins vandaag nog harder stijgen. Maken zij zich op voor een late “alts summer”? Voor dat we het daar over gaan hebben even een uitleg over altcoins. Het woord altcoin bestaat uit de woordencombinatie alternative bitcoin. Het is dus een enorm containerbegrip voor alle coins buiten bitcoin, en eigenlijk is de term altcoin te algemeen om alle andere coins onder te scharen.

Als we de deskundigen moeten geloven gaan we een mooi einde van de zomer tegemoet. We hebben even vier goede altcoins voor je op een rijtje gezet. De eerste die je in de gaten moet houden is Ethereum (ETH). Laatst deze maand was ether flink aan het stijgen, de koers doorbrak $3.200 en tikte eventjes $3.250 aan. Ether staat inmiddels 50% in de plus deze maand. Wanneer we kijken naar de top 10 grootste crypto zien we dat binance coin (BNB) en ripple (XRP) lekker gaan. Beide koersen lijken hun eigen weg te gaan. Zeker aanraders om in de gaten te houden.

Maar de grote winnaar onder de altcoins is dan toch cardano (ADA) die veruit het hardst onder de top 10 stijgt. Met een flinke toename in het handelsvolume is de ADA koers met 19% omhoog geschoten in de afgelopen 24 uur van $1,47 naar $1,78. Het is, zoals je ziet, nooit saai in het cryptowereldje.

Foto: Litebit

LiteBit

Als je eenmaal een idee hebt over hoe je wilt investeren, is het tijd om dat hard verdiende geld in te zetten. Bij LiteBit kan je makkelijk en snel crypto, zoals Bitcoin of Altcoins kopen. Bij deze cryptobroker kan jij veilig verschillende investeringsstrategieën uitproberen totdat je de strategie hebt gevonden die voor jou werkt. Veel succes!

Reageer op artikel:
Bitcoin in de lift, nieuwe bull markt?
Sluiten