Mannen die bier drinken zijn volgens onderzoek vruchtbaarder

Redactie 21 jul 2018 Entertainment

Het is mooi weer dus een goede reden om een ijskoud glas bier weg te nassen. Nou hebben we ook nog eens goed nieuws, dus is er geen reden om niet nog een tweede glas te nemen. Volgens onderzoek van vruchtbaarheidskliniek Policlinico in Milaan zijn mannen die bier drinken namelijk vruchtbaarder dan mannen die niet genieten van een goudgele rakker.

Over het algemeen geldt het beeld dat de kwaliteit van je zaad verbetert als je gezond leeft. Dus naast een bierbuik, zou bier dus ook moeten zorgen voor slechte sperma. Daar denken ze in Italië dus anders over. Ze onderzochten 323 mannen met verschillende hoeveelheden alcoholinnames in een week op hun vruchtbaarheid. Zeg maar van zuipschuit tot geheelonthouder.

Dertig procent van hen drinkt 1-3 drankjes per week, de andere dertig procent 4-7 en de laatste dertig procent spant de kroon met meer dan acht drankjes per week. Er zaten ook nog 39 guys bij die veertien of meer alcoholische versnaperingen verorberen in een week. Bij de laatste groep viel echter weinig te concluderen. Waarschijnlijk omdat ze te lam waren.

Maar goed, uiteindelijk blijkt dat de groepen van de zwaarste drinkers een veel hogere sperma concentratie hadden dan de groep van 1-3 drankjes in de week. Ze denken dat het komt door de stof Xanthohumol, die druiven in wijn en hop in bier afscheiden tijdens het alcoholproces. Bier blijkt dus een prima boost te zijn voor je vruchtbaarheid. Proost!

Foto: PxHere.

Reageer op artikel:
Mannen die bier drinken zijn volgens onderzoek vruchtbaarder
Sluiten