Niet beledigend en niet te bitter, brouwerij maakt speciaal Biden-bier

Iedereen heeft natuurlijk z’n eigen manier om de uitkomst* van een verkiezing te vieren. Kirk Bangstad, eigenaar van brouwerij Minocqua in de VS, proost er op. Hij maakte namelijk een speciaal kölschbiertje voor z’n nieuwe president. 

*Ja, natuurlijk zijn we op de hoogte van het welles-nietes in de VS en weten we dat Biden nog niet op de luxe zetel in het Witte Huis zelf zit.

Stapje verder

Onze vriend Kirk had het al aan de stok met z’n buren nadat hij z’n bar decoreerde met een vlag ter grootte van een jaren ’30 rijtjeshuis. De felblauwe vlag was als een soort neonreclame dat zei: “ik support Biden en Harris.” Enne, dat was niet helemaal de bedoeling, volgens de regio. In plaats van een stap op de plaats te doen, besloot Kirk om een #freeourbidensign campagne op te richten. Mensen konden ook merchandise kopen van de brouwerij om de boete te betalen. Nu lijkt de lastpost de gemoederen een beetje tegemoet te willen kopen op z’n eigen manier. Hij maakte een speciaal lekker biertje. Maar dan wel met de naam van zijn favoriet voor ‘t presidentschap op het label. En dus werd het Biden-bier geboren.

Posted by Minocqua Brewing Company on Tuesday, November 10, 2020

Sixpack Biden-bier

Ja, oke: misschien moet je politiek en bier niet mixen. Dat snappen we natuurlijk ook wel. Toch vinden we het altijd supertof als bier een verhaal erachter heeft. Enne, die koppigheid van de brouwerijbaas is eigenlijk ook wel het bewonderen waard. Helaas is zijn unieke bier alleen te verkrijgen bij de brouwerij in Wisconsin. Even langsgaan wordt moeilijk, maar mocht je heel toevallig in de regio zijn: donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de kroeg en brouwerij open. Dan haal je voor 6 dollar een zogeheten ’32-ounce crowler’ op. Dusse: zie jij ‘t al voor je om een Rutte-biertje te drinken? Of is dit toch echt weer zo’n bizar Amerikaans idee?

Reageer op artikel:
Niet beledigend en niet te bitter, brouwerij maakt speciaal Biden-bier
Sluiten