Bevroren watervallen leveren sprookjesachtige beelden op

Redactie 20 feb 2017 Entertainment

Voor vandaag hebben we ook weer wat natuurgeweld klaargezet. Eerst konden jullie een glimp opvangen van de nieuwe Steve Irwin die rondbanjert in de natuur op zoek naar de mooiste beesten, nu richten wij ons alleen op de natuur om te zien wat ze ons te bieden heeft.

In Kroatië ligt het nationale park dat de Plitvice meren omringt. Deze meren zullen waarschijnlijk niet meteen een lampje bij iedereen doen branden, maar neem van ons aan dat het er mooi is. De wateren in dit park zijn nog ruig, avontuurlijk en ongerept, toeristen zijn er nog niet in grote getalen te vinden.

Zeker in de winter levert dit 295 km2 grote park adembenemende beelden op. Het is vooral beroemd om zijn vele watervallen die in de winter bevriezen. Door het zachte gesteente vormen er allemaal dijkjes wat als gevolg heeft dat het water over verschillende niveaus stroomt en het park dus talloze watervallen omvat. Fotograaf Tamas Toth besloot af te reizen naar dit prachtige gebied om wat sensationele foto’s te schieten van de bevroren waterformaties.

Foto’s: Tamas Toth

BoredPandaTamas Toth

Reageer op artikel:
Bevroren watervallen leveren sprookjesachtige beelden op
Sluiten