Vijf tips om jouw huis een stukje veiliger te maken

redactie 30 Nov 2018 Entertainment

Het kost even tijd om je nieuwe onderkomen thuis te noemen. Als je op een gegeven moment het magische woord uit kan spreken, is alles goed. Om nog zolang mogelijk van je stulpje te kunnen genieten kun je beter je huis beveiligen. Brand of diefstal, het zijn nachtmerries. Laat het vooral bij nachtmerries blijven toch? Hier zijn vijf tips om je huis een stukje veiliger te maken. 

IP-camera’s

Met de camera’s kun jij jouw thuisomgeving vanaf andere plekken in de gaten houden. Stel je gaat voor een lange tijd met vakantie, dan is het wel fijn om effe een oogje in het zeil te houden. Via een app blijf je op de hoogte van alles wat er thuis gebeurt. Het voordeel is dat deze cameraatjes best wel klein zijn, ze vallen bijna niet op.

Brandalarm

Cliché. Ja wel een beetje, toch mogen deze dingen niet ontbreken in jouw stulpje.  We zeggen ‘dingen’ want het is handig om meerdere brandalarmen in huis te hebben. Het is toch pure horror om ‘s nachts wakker te worden door een enorme vlammenzee.

Slimme deursloten

Je bent een slimme guy, dus als je deursloten neemt, kun je beter voor slimme deursloten gaan. Het zijn sloten die je kan sluiten met je smartphone, tablet of key. Zo is het zelf mogelijk om de deur van afstandje voor iemand te openen. Scheelt ook weer lopen.

Slimme deurbellen

Ja, ook deurbellen kunnen slim zijn. Zo heb je ze nu ook al  deurbellen met ingebouwde camera’s. Dan weet je precies wie er voor deur staat en of je überhaupt wel open wilt doen. Via de app kun je checken of je vervelende ex weer voor de deur staat. Lekker laten staan vriend!

Alarmsysteem

Zo ben je direct op de hoogte als er een indringer jouw huisje in komt banjeren. Dat kan natuurlijk niet. Je krijgt live een melding via een app. Mocht je in Verwegistan zitten, kun je alsnog vanaf een afstandje de politie en je buren inlichten.

Dit zijn allemaal losse oplossingen om je huis veiliger te maken. Om je huis echt goed te beveiligen, is het tegenwoordig ook mogelijk om deze tips met elkaar te combineren. Je kunt je brandalarm bijvoorbeeld koppelen aan je slimme verlichting, zodat je lampen aangaan als er brand uitbreekt en je altijd veilig weg kunt komen. Of je kunt je deur openen met je slimme deurslot als je via je slimme deurbel ziet wie er voor de deur staat. Door die koppeling maak je van woning een veilig smart home. Doe er je voordeel mee!

Reageer op artikel:
Vijf tips om jouw huis een stukje veiliger te maken
Sluiten