Mercedes-Benz 280 SL Pagode is een van de mooiste klassiekers ooit

Redactie 2 feb 2017 Machines

Er zijn auto’s die weinig woorden nodig hebben om te beschrijven hoe mooi ze zijn, er naar kijken is al zo veel meer dan genoeg. Dit is het geval met de Mercedes-Benz 280SL Pagode, een adembenemende auto waarover mensen in de 22e eeuw nog zullen zeggen dat het een hemelse wagen met de meest schitterende looks is.

De 280SL Pagode werd tussen 1967 en 1971 geproduceerd door Mercedes en werd liefkozend ook wel dé Mercedes van Mercedes-Benz genoemd. Er zijn er in totaal meer dan 23.000 van de 280SL gemaakt en deze auto wordt beschouwd als een van de meest comfortabele klassieke auto’s. In deze parel met prachtige lijnen rondrijden geeft je het gevoel dat je het helemaal voor elkaar hebt, dit is een auto met ongelooflijk veel stijl.

FHM-Mercedes

Als je met de wagen over Nederlandse snelwegen tuft, doe je haar tekort. Met dit plaatje en haar tijdloze design rij je rond over eindeloze wegen in Amerika of maak je de blits langs de prachtige Franse kust. Voor onze meer fortuinlijke volgers: we hebben er eentje gevonden van verleidende schoonheid die te koop staat voor een schappelijk bedrag!

Deze Mercedes is in 1970 gebouwd en gespoten in de kleur Arabian Grey, die kleur staat onmiskenbaar geweldig. Daarnaast is deze versie een cabriolet, beter wordt het niet. Als het zonnetje begint te schijnen terwijl je langs de West Coast zoeft, moet dit toch wel de het dichtstbij zijn dat je bij puur geluk kan benaderen.

FHM-Mercedes
Het interieur is ook al precies goed, die meters zijn zelfs nu nog modern en een voorbeeld voor ontwerpers.

FHM-Mercedes

De 280SL Pagode zal de komende jaren waarschijnlijk alleen nog maar in prijs gaan stijgen, dus zul je er snel bij moeten zijn. Dit exemplaar staat te koop voor een kleine 120.000 pond. Laat je niet tegenhouden door de prijs, als je haar goed behandelt, is dit dé beste auto voor mannen.

Jude Law GIF - Find & Share on GIPHY

Airows

Reageer op artikel:
Mercedes-Benz 280 SL Pagode is een van de mooiste klassiekers ooit
Sluiten