De 3 beste smartphones van dit moment

Redactie 24 Jul 2019 Entertainment

De smartphone is niet meer weg te denken uit onze handen. De ene na de andere toptelefoon wordt gelanceerd door de techgiganten van deze wereld. Maar wat zijn de beste telefoons van dit moment? Wij delen onze drie favorieten in willekeurige volgorde. Mocht je een van deze telefoons hebben, dak kun je met een gerust hart een Sim-Only abonnementje afsluiten.

OnePlus 6T

Het Chinese OnePlus bestaat nog maar sinds 2013, maar heeft zich in no time gevestigd tussen de grote spelers. Als je op zoek bent naar de beste prijs/kwaliteitverhouding, dan moet je bij OnePlus zijn. Toptelefoons voor een mooie prijs. Wat heet: de smartphones van OnePlus zijn zo een paar honderd euro goedkoper dan de concurrentie. De 6T vinden wij de beste. De telefoon is van glas, dubbele camera aan de achterkant en komt standaard al met 128 GB opslagcapaciteit. Een van de belangrijkste USP’s is de oplaadsnelheid, want een halfuurtje aan de lader en je telefoon is weer helemaal ready to rumble. Bonuspunten als je ‘m in de OnePlus 6T McLaren Edition hebt, of haalt. Die smartphone is gemaakt in samenwerking met het Britse supercarmerk. Die is qua uiterlijk nog wat vetter (let op de typische McLaren Papya-orange kleurstelling) en beschikt daarnaast nog even een paar updates, waardoor ‘ie nog sneller en krachtiger is.

Apple iPhone XS

Het topmodel van de bazen uit Silicon Valley is de iPhone XS. Hij kwam in 2018 op de markt en borduurt voort op de iPhone X. Naast de XS werd ook de XS Max (met 6,5-inch een groter scherm) en de XP (goedkoper) gelanceerd. Maar als je het doet moet je het goed doen, dus zouden wij de XS aanraden. De beste telefoon die Apple op dit moment in het assortiment heeft zitten. Het model heeft een afmeting van 5,8-inch (net zo groot als de X). Ander pluspunt is de camera, die dankzij een nieuwe lens aanzienlijk beter is dan de vorige. Hij heeft een dubbele 12 megapixel camera aan de achterkant en een 7 megapixel camera aan de voorkant. Verder beschikt het de XS over 4GB aan werkgeheugen en kun je kiezen uit 64, 256 en 512 GB aan opslagcapaciteit. je kiezen Enige is dat ‘ie bepaald niet goedkoop is, want als je ‘m nieuw wil aanschaffen ga je rustig over de 1.000 euro heen. Behoorlijke prijzen voor een telefoon. Maar hé: voor de meeste mensen is de telefoon hun dierbaarste bezit, daar mag best een prijskaartje aanhangen, toch?

Samsung Galaxy S10

Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder een model van Samsung. Het is niet voor niets dat de Zuid-Koreaanse tech-alleskunner samen met Apple tot de dans leidt in de smartphonewereld. Ondergetekende is fan van het eerste uur en heeft als sinds de S2 een Samsung in z’n broekzak zitten. Oké, helemaal onbevooroordeeld zijn we dus niet, maar feiten liegen niet: de Samsung Galaxy S10 is een van de beste telefoons van dit moment. Ten opzichte van de vorige S-modellen zijn er een paar grote veranderingen geest. Het schermt vult bijvoorbeeld nagenoeg de volledige voorkant. Aan de achterkant is er zelfs plaats voor drie camera’s, in plaats van Apple en OnePlus die er twee hebben. Verder heeft ‘ie nog een aantal toffe functies. Zo zit er een vingerafdrukscanner op (niet per se vernieuwend, wel cool) en kun je andere apparaten draadloos opladen door ‘m op de achterkant van de Samsung S10 te leggen. Met 8GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslagruimte heb je ook geen klagen. Aan jou om een keuze te maken. Ga je voor een gigant uit Amerika of Zuid-Korea, of de underdog uit China?

Reageer op artikel:
De 3 beste smartphones van dit moment
Sluiten