Dit zijn de beste en slechtste emoji’s om te gebruiken op dating apps

Redactie 11 apr 2017 Entertainment

Je bent bezig met een hete app sessie en de vibes zijn goed. Je tikt een zinnetje bij elkaar en denkt daar even de blits mee te gaan maken, maar welke smiley moet je er nou bij doen? Hartjes ogen, of is dat te gretig? Een bicep emoji om stoer over te komen? Emoji’s geven emotie aan onze berichten en ja, soms lijkt het wel hogere wiskunde welke emoji het best zou werken. Clover, een Tinder alternatief met de reputatie dat dates sneller tot stand komen, komt hun gebruikers flink tegemoet met dit onderzoek. Zij hebben onderzocht welke emoji’s tot de meeste- en minste reacties leidden in beginnende chatsessies.

Blijkt dat de go-to emoji’s van veel mannen toch niet zo goed werken om je vrijdagavond op te vullen met een leuke date. De infographics van Clover vertellen ons meer:

Women emoji use

Door de analyse van Clover kunnen nu ook de onwetenden die een nieuwe match gelijk bestormen met de Phallic Eggplant en Flexed Biceps eens iets anders proberen. Dat er gasten bestaan die denken dat dat überhaupt werkt is voor ons ook een raadsel hoor. De meiden die daar wel op reageren vallen waarschijnlijk niet in onze smaak maar ieder zijn ding.

Over mannen gesproken, Clover heeft ook het mannelijke soort bekeken om te kijken hoe piemeldragers reageren op vrouwen met awkward- of perfecte chatskills.

Emojis men like and dislike

Zonder dat je het probeert zie je als man al een patroon ontstaan in welke emojis men aren’t replying to. Dat er niet veel reactie komt op de poep emoji begrijpen we zeker en in begingesprekken een ring emoji tevoorschijn toveren? Alle alarmbellen rinkelen de decibelgrenzen kapot. *Chat verwijderd*

Vrouwen, aan de andere kant, willen overduidelijk dat mannen nonchalant-luchtig doen. De grote les is in ieder geval om niet gelijk met de deur in huis te vallen met aangespannen biceps.

De beste tactiek lijkt ons om sowieso het emoji-gehalte aan de lage kant te houden. Gesprekken waarmee je met emoji’s op elkaar reageert gaan je in de kroeg tijdens de eerste date niet redden namelijk.

 

Clover

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste en slechtste emoji’s om te gebruiken op dating apps
Sluiten