Esquire heeft de genomineerden voor de Best Geklede Man van Nederland bekendgemaakt

Kleren maken de man, daar weten ze bij onze voormalige buren van Esquire alles van. Zo goed, dat ze al sinds mensenheugenis de verkiezing tot Best Geklede Man van Nederland organiseren. Gisteravond zijn de genomineerden voor dit jaar bekendgemaakt.

Het is een mooi gevarieerd lijstje geworden. Zo is met Jesse Klaver de kroonprins van de politiek erbij, maar staat aan de andere kant van het spectrum ook de kokende rapheld Vjeze Fur op de lijst. De andere kanshebbers zijn Streetlabs Daan Boom, singer-songwriter Jeangu Macrooy en Penoza-acteur Gijs Naber.

Jury voor Best Geklede Man

De winnaar wordt gekozen door het publiek en de vakkundige vakjury. Die gewaardeerde jury voor de Best Geklede Man van Nederland bestaat dit jaar uit voormalige winnaars Benjamin Herman, Danny Vera, Felix Magnin en Evgeniy Levchenko, samen met Esquire’s hoofdredacteur Arno Kantelberg en juryvoorziter Gandor Bronkhorst. In het verleden schreven gestileerde mannen als Wilfried de Jong, Humberto Tan en Achmed Akkabi al eens de verkiezing op hun naam.

Freddy

Wij verwachten dat Freddy wel eens hoge ogen zou kunnen gooien dit jaar. Hij ontwerpt al jarenlang de outfits van de Jeugd van Tegenwoordig en ook de rest van de kandidaten zien hem als een torenhoge favoriet. Over zijn kledingstijl zegt hij tegen Esquire het volgende: “Ik vind het vet als mijn outfits op het randje van chic en belachelijk balanceren. Dat mensen denken: hè, wat heeft hij nou weer aan? – zonder dat het aanstellerig wordt. Door jarenlange ervaring vind je die balans. Maar als ik optreed, mag het wat uitbundiger. Dan sta je toch een beetje op een afstandje. De nummers die we maken bij De Jeugd zijn een allegaartje van muziekstijlen, maar bij elkaar klopt het gewoon. Dat is ook zo met mijn stijl.”

Mocht je op Fred of een van de andere kandidaten willen stemmen als Best Geklede Man van Nederland, dan moet je even de digitale brommer pakken naar esquire.nl, waar je je een gedegen mening kunt vormen en kunt stemmen op alle genomineerden. Wij vermaken ons ondertussen nog even met het flamboyante flambeurjatiefilmpje van Vjeze Fur.

 

Reageer op artikel:
Esquire heeft de genomineerden voor de Best Geklede Man van Nederland bekendgemaakt
Sluiten