Dit zijn volgens Forbes de best betaalde acteurs van afgelopen jaar

redactie 22 Aug 2019 Entertainment

Wij mogen zeker niet klagen met onze plek op de redactie van FHM, maar toch kunnen we ook eindeloos fantaseren over carrières in een andere industrie. Hoe het bijvoorbeeld is om profvoetballer te zijn, straaljagerpiloot of een succesvolle Hollywood acteur. Voor die laatste zorgt Forbes er in ieder geval voor dat we weten hoeveel geld je ermee kunt binnen harken. Zij maakten namelijk, zoals elk jaar, een lijstje van de best betaalde acteurs van dit jaar.

Je zou haast denken dat iedereen die de bioscoop een beetje in de smiezen heeft, dit rijtje wel kan voorspellen. Alleen zijn niet alleen salarissen van films meegerekend, ook bijvoorbeeld het geld dat binnenkomt via sponsordeals of andere werkzaamheden.

The Rock

Vandaar dat Dwayne The Rock Johnson bovenaan dit lijstje staat. Dit jaar schittert hij in The Fast and the Furious spin-off Hobbs & Shaw en Skyscraper. Daarnaast produceerde hij Shazam! and Fighting with my Family en zijn deal met Under Armour zal hem ook geen windeieren leggen. Alles bij elkaar verdient hij dit jaar zo’n 89.4 miljoen dollar, dat is fors minder dan de 124 miljoen die hij vorig jaar binnen sleepte.

Dwayne The Rock Johnson
Bron: Hindustan Times

George Clooney

Vorig jaar stond George Clooney bovenaan dit rijkeluis lijstje. Hij is dit jaar niet eens meer in de top 10 te vinden. Behalve in de Nescafé reclames zagen we zijn gezicht dit jaar ook niet zoveel terug. Nou moet ook gezegd worden dat de 239 miljoen dollar die hij vorig jaar verdiende, vooral kwam doordat hij zijn tequila bedrijf, Casamigos Tequila, in een deal van een miljard dollar van de hand deed.

Marvel

Chris Hemsworth klimt dit jaar van plek vier (64.5 miljoen in 2018) naar plek twee. Hij verdient dit jaar even easy 76.4 miljoen dollar. We weten allemaal waar die vandaan komen, doordat we allemaal Avengers: Endgame in de bioscoop hebben gezien. Sommige van ons misschien wel meer dan een keer. Of twee keer. Man, wat was het een goede film.

Iemand anders die daar ook van profiteert is natuurlijk Robert Downey Jr. Wat ons betreft zorgde hij voor de meest emotionele momenten in de blockbuster. Als we het erover hebben krijgen we haast weer een brok in onze keel. Voor onder andere zijn nu al legendarische ‘I am Iron Man’ scène krijg hij dit jaar zo’n 66 miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven. Daarmee maakt hij de top 3 compleet. Andere Marvel helden als Chris Evans, Paul Rudd, and Bradley Cooper zien we trouwens ook terug in de top 10 best betaalde acteurs.

Thor Iron Man
Bron: YouTube

Top 10

Voor het gemak vatten we de top tien nog even samen en noemen we namen en rugnummers. In dit geval rugnummers met behoorlijk wat nullen:

  1. Dwayne Johnson ($89.4 miljoen)
  2. Chris Hemsworth ($76.4 miljoen)
  3. Robert Downey Jr. ($66 miljoen)
  4. Bollywood acteur Akshay Kumar ($65 miljoen)
  5. Jackie Chan ($58 miljoen)
  6. Bradley Cooper ($57 miljoen)
  7. Adam Sandler ($57 miljoen)
  8. Chris Evans: ($43.5 miljoen)
  9. Paul Rudd: ($41 miljoen)
  10. Will Smith: ($35 miljoen)
Reageer op artikel:
Dit zijn volgens Forbes de best betaalde acteurs van afgelopen jaar
Sluiten