Formule 1 coureur Carlos Sainz slachtoffer van beroving peperduur horloge

Nu Formule 1 de laatste jaren qua populariteit in de lift zit, zijn er veel merken die de hoogste klasse in de autosport willen sponsoren. Een van die sponsoren van renstal Ferrari is het prijzige horlogemerk Richard Mille. Je weet wel, het horlogemerk die klokjes maken die minstens de waarde hebben van een rijtjeshuis. Carlos Sainz liep echter dit weekend tegen een onaangename verrassing aan.

Na afloop van de Italiaanse Grand Prix werd de Spaanse autocoureur voor zijn hotel in Milaan aangesproken door twee personen. Dit waren echter geen fans, want een van de personen wist tijdens het gesprek het horloge van Sainz af te pakken. De twee brutale dieven probeerden daarna te voet te ontsnappen.

Achtervolging door Carlos Sainz

De Formule 1 coureur liet het hier niet bij zitten en zette direct de achtervolging in samen met een paar anderen die getuige waren van het incident. Zelfs zonder zijn bolide is de Spaanse coureur erg snel, want een paar straten verderop werden de dieven in de kraag gevat. De twee boeven werden uiteindelijk overgeleverd aan de politie en heeft Carlos zijn Richard Mille horloge ter waarde van ruim 300.000 (al spreken sommige sites van een half miljoen) euro weer terug.

Trend

Je ziet steeds vaker dat Formule 1 coureurs slachtoffer zijn van overvallen op hun klokjes. Eerder dit jaar werd teamgenoot Leclerc ook al verrast tijdens een etentje in het Italiaanse plaatsje Viareggio. Maar ook Lando Norris en Pierre Gasly zijn de afgelopen jaren beroofd van hun peperdure gesponsorde horloges. Kijk je een beetje uit, Max?

Reageer op artikel:
Formule 1 coureur Carlos Sainz slachtoffer van beroving peperduur horloge
Sluiten